Loni navštívilo weby Invia Group 200 milionů návštěvníků, s Invií vycestovaly tři miliony zákazníků a skupina prodala 2,2 milionu letenek.

Největší tuzemská cestovní agentura Invia.cz prodala loni v ČR zájezdy cestovních kanceláří v hodnotě 5,75 miliardy korun, je to meziročně o 30 procent víc. Tržby společnosti stouply o 32 procent na 684 milionů korun. Zisk stoupl 51 procent na 121 milionů korun.

Loni se síť poboček franšízových partnerů rozrostla o čtyři na celkových 134. Invia přeprodává zájezdy většiny velkých CK. CK Alexandria letos v květnu ale oznámila, že přestává prodávat přes Invii zájezdy s tím, že se některé obchodní aktivity při prodeji zájezdů začaly překrývat. Invii loni vypověděla spolupráci i cestovní kancelář Fischer.

Společnost má dceřiné společnosti na Slovensku, v Polsku a v Maďarsku a od loňska má také sesterské firmy v Německu. Skupinu Invia tvoří on-line prodejce zájezdů Invia.cz a další společnosti, mimo jiné Invia.sk, Invia.hu či Travelplanet.pl. Kromě zájezdů společnosti skupiny prodávají také letenky, ubytování, eurovíkendy a vstupenky na kulturní akce.

Invia prodala v roce 2016 v ČR, Polsku, Slovensku a Maďarsku zájezdy cestovních kanceláří v hodnotě 7,12 miliardy korun, meziročně o čtyři procenta víc.

Společnost je součástí investiční skupiny Rockaway podnikatele Jakuba Havrlanta. Mezi velké tuzemské cestovní agentury dále patří Dovolena.cz, Zajezdy.cz či eTravel.cz.