V zastupitelstvu podle kyjevské volební komise zasedne i 22 poslanců strany Svépomoc, kterou vede lvovský starosta Andrij Sadovyj, třetí nejpočetnější bude se 17 zastupiteli klub strany Vlast expremiérky Julije Tymošenkové. Nacionalistická strana Svoboda zvýšila počet svých mandátů ze šesti na 14.

Kyjevského starostu volili občané v přímých volbách odděleně od zastupitelstva, stejně jako i v dalších velkých ukrajinských městech. Politik a bývalý boxer Vitalij Kličko, který v minulých místních volbách v metropoli vyhrál už v prvním kole, bude tentokrát muset svůj mandát obhajovat v kole druhém, které se uskuteční 15. listopadu.

Kličkovi, který v prvním kole jako kandidát BPP získal kolem 41 procent hlasů, se postaví Boryslav Bereza z menší politické formace Strana rozhodných občanů (PRG). Bereza v prvním kole skončil druhý s necelými devíti procenty hlasů.

Jednačtyřicetiletý Bereza podle ukrajinských médií působil loni jako mluvčí krajně pravicové radikální strany Pravý sektor. V prosinci se se stranou rozešel a počátkem letošního roku se postavil do čela PRG.