"O konečných výsledcích bude veřejnost rozhodovat celý únor. Slavnostní vyhlášení Žebříku se uskuteční 9. března v plzeňském DEPU2015 v za účasti všech nominovaných," uvedl Hudec.

Do nominací se dále prosadili Dymytry, Kryštof, Vypsaná fixa, Imodium, Škwor, Slza, Support Lesbiens, Michal Hrůza, Lenny, Barbora Poláková, Dan Bárta, David Koller, Marpo, Aneta Langerová, Anna K., Guidi, Honza Křížek, Mirai a Pokáč.

V kategorii Akce roku vítěz vzejde ze sestavy Colours Of Ostrava, Hrady CZ, Rock for People a turné Tomáše Kluse a Divokýho Billa. Kandidáty na Film roku jsou Milada, Po strništi bos, 8 hlav šílenství, medailon Ewa Farna 10: Neznámá známá a dokument skupiny Imodium Bory.

Tři nejlepší umělci v každé kategorii získají originální sošky z dílny sochaře Václava Česáka. Moderátory šestihodinové show budou Tomáš Hanák a Jitka Schneiderová. Koncertně se představí Olympic, Michal Hrůza, Lenny, Wohnout, Honza Křížek a další. Záznam vyhlášení odvysílá Prima Cool 18. března.

V loňské anketě obhájil Tomáš Klus prvenství v kategorii zpěváků, mezi zpěvačkami uspěla Ewa Farna. Klus dosáhl na nejvyšší příčku také v kategorii Skladba roku za píseň Dobré ráno. Farna si vedle titulu Zpěvačka roku odvezla i první cenu za videoklip Na ostří nože. Hlasování hudebních fanoušků také rozhodlo, že skupinou roku jsou Hentai Corporation a vítězným albem za rok 2016 Jungle od kapely Skyline. Objevem roku se stal písničkář Pokáč a za 'největší průser' fanoušci označili úmrtí kytaristy Radima Hladíka. Prvenství v kategorii Akce roku obhájil putovní festival Hrady CZ. Filmem roku se podle hlasujících stal Anděl Páně 2 režiséra Jiřího Stracha. Speciální cenu magazínu iReport převzal Ivan Mládek.