Na skladbách, jež Žbirka nahrává, hrají také kytaristé Robbie McIntosh a Hamish Stuart. Oba s McCartneyem koncertovali a pracovali na albech na konci 80. a v první polovině 90. let minulého století.

"Jsou to neskuteční profesionálové a velmi příjemní lidé. Stihli jsme nejen práci, ale i zábavu, což je vždy dobré," uvedl Žbirka, který se setká s těmito muzikanty i při jarním nahrávání v Abbey Road.

McIntosh a Stuart se podíleli na sólových albech bývalého člena Beatles McCartneyho Flowers in The Dirt (s hitem My Brave Face) a Off The Ground (s Hope Of Deliverance). Hráli s ním i na celosvětových turné.

Žbirka loni 21. října oslavil pětašedesátiny. "Pořád mě baví skládat nové písničky. V tom budu pokračovat, skládání je vedle rodiny základ mé činnosti," řekl ČTK při té příležitosti.

Svou náklonnost k hudbě Beatles mimo jiné prokázal 19. prosince v Kongresovém centru na koncertu s názvem Miro Žbirka Symphonic & Beatles. Vystoupení se uskutečnilo v rámci festivalu České doteky hudby.

Bratislavský rodák a autor písní jako Biely kvet, Atlantída, Nemoderný chalan, Katrin či Co bolí se v roce 1982 stal prvním slovenským Zlatým slavíkem a po Waldemaru Matuškovi byl druhý, kdo dokázal porazit Karla Gotta.