"Především rezidenty musíme upozornit, že vjezd do uzávěry jim nebude umožněn na základě například občanského průkazu, ale výhradně po předložení vjezdové karty, kterou si oprávněné osoby mohou vyzvednout na Městském úřadu Letňany," informovali policisté.

Rozsáhlá bezpečnostní a dopravní opatření vycházejí z předpokladu, že na koncert legendární skupiny by mohlo dorazit až 100.000 hudebních fanoušků. Původně přitom organizátoři počítali s účastí zhruba 65.000 lidí.

Policie již dříve apelovala na návštěvníky koncertu, aby do areálu letňanského letiště, kde se koncert uskuteční, nejezdili autem a využili městské hromadné dopravy. Pro auta není v oblasti dostatek parkovacích zón, motoristé navíc podle policie riskují několikahodinové čekání v kolonách. Mimopražským fanouškům doporučují nechat auto na některém z parkovišť P+R a poté pokračovat MHD, konkrétně linkou metra C s výstupem ve stanici Letňany a autobusem číslo 195.

Areál v Letňanech bude otevřen od 16:00. O hodinu později akci zahájí česká skupina Doctor Victor. V 18:30 zahraje americká skupina Tyler Bryant and the Shakedown, samotný koncert AC/DC má začít v 19:45.