"Karel Gott podstoupil první fázi chemoterapie, v nemocnici strávil tři týdny a včera ho lékaři propustili do domácího ošetřování. Další fáze onkologické léčby bude pokračovat za několik dní opět při hospitalizaci," uvedla Stolzová.

Poděkovala současně všem za podporu a požádala média, aby s ohledem na zdravotní stav a průběh léčby i nadále respektovala soukromí Gotta i jeho rodiny.

Gott večer pozdravil své příznivce prostřednictvím facebookového profilu. "Po první fázi chemoterapie jsem byl propuštěn do domácího ošetřování. S ohledem na svůj zdravotní stav musím dodržovat veškerá opatření spojená s mou nemocí. Děkuji vám za vaši neustálou podporu, kterou mi vyjadřujete. Váš Karel Gott," uvedl.

Lékaři začátkem listopadu oznámili, že u Gotta diagnostikovali takzvaný Non-Hodgkinův lymfom. Zjistili to při operaci náhlé příhody břišní, které se zpěvák podrobil několik dní předtím v Institutu klinické a experimentální medicíny. Zpěvák ihned zahájil cílenou onkologickou léčbu na hematologické klinice Všeobecné fakultní nemocnice.

Gott kvůli onemocnění zrušil své naplánované koncerty. Ihned po oznámení jeho zdravotního stavu mu rychlé uzdravení a hodně sil při zvládání těžké nemoci přáli známé osobnosti, fanoušci v Česku i zahraničí či lidé, které také bojují s rakovinou. Nejslavnější český zpěvák populární hudby se na hudební scéně pohybuje už od 50. let.