"Jsme nadšení, že se nám podařilo získat Uriah Heep, kteří patří ke čtyřlístku, jenž v 70. letech udával směr, kudy se hard rock vyvíjel. Ještě spolu s Led Zeppelin, Black Sabbath a Deep Purple," uvedl již dříve pořadatel festivalu Dušan Neumann. Mezi největší hity kapely patří Lady In Black, Gipsy, Easy Livin' nebo July Morning, které se podle Neumanna řadí do klenotnice světové rockové hudby. Uriah Heep si pro olomoucký koncert kromě největších hitů přichystali i písničky ze čtyřiadvacátého studiového alba Outsider, které vyšlo loni.

Areál Korunní pevnůstky v Olomouci rozezněly dnes svými hity i česká kapela Citron a slovenská Tublatanka. Festival zahájila crossoverová stálice Dark Gamballe a olomoucký Perseus. Na závěr přehlídky pořadatelé připravili vystoupení české rockové legendy Stromboli v čele s Michalem Pavlíčkem a Bárou Basikovou.

Festival Bounty Rock Cafe Open Air letos slaví páté výročí vzniku. Za tu dobu se pořadatelům podařilo do Olomouce přivést kvalitní světová i domácí jména. V areálu Korunní pevnůstky tak měla například českou premiéru jedna z nejžádanější současných amerických zpěvaček Beth Hart a festivalové publikum mohlo na stejném místě tleskat legendám, jako jsou Jethro Tull, Girlschool nebo Ken Hensley.