"Bylo to velice příjemné, různí lidé mi nosili dárky," řekl ČTK při vzpomínce na narozeninové turné Hlas. Za jeho nejvydařenější část považuje koncert na Hanspaulce, kde se sešlo mnoho jeho kamarádů z kapel Yo Yo Band, Krausberry či Žlutý pes. Pražská čtvrť Hanspaulka je známá líheň hudebníků a místo neformálních uměleckých setkání.

"Na Hanspaulku se vždy hodně stěhovali umělci a architekti. Já tomu říkám luxusní periférie malého velkoměsta, kde to vždycky v hospodě žilo, a protože to bylo za větrem, bylo to tam svobodnější než v centru Prahy. Účastníci večírků se někdy nemohli tři dny svalit z kopce k domovům," vzpomínal. "Teď už by to asi nešlo být každý den po práci v hospodě, spousta lidí se odstěhovala, takže už to nemá tu pravidelnost," dodal.

Zatímco většina hudebníků ke svým kulatým narozeninám vydává různé kompilace, Hlas se rozhodl šest let od posledního alba Láska jako oliva vydat nové nahrávky. Novinka Vítr ve vlasech vznikla za účasti Hlasových letitých souputníků Norbiho Kovácse, který se zároveň ujal produkce, a Jaroslava Olina Nejezchleba.

"Také po mně chtěla vydavatelská firma nějakou kompilaci, ale mě napadlo, že právě teď je ta možnost udělat desku podle mých představ," řekl Hlas, který se podle svých slov k novým písním nemohl dlouho rozhoupat. Celé album pak ale napsal během několika málo dnů o uplynulých Vánocích. V textech má Hlas nezřídka odkazy na literaturu. "Stále čerpám z toho, že jsem bývalý knihkupec," podotkl.

Nové album Hlas považuje za "štěstí", na němž se sešlo mnoho "dobrých momentů". K nim řadí hostování Františka Raby (kontrabas, basová kytara) a Jiřího Zelenky (bicí). O atmosféře natáčení vypovídá i věnování "Všichni zúčastnění děkují všem zúčastněným za krásnou práci a chvíle, kdy mohli být spolu".

V roce 1968 založil Hlas školní skupinu The Mice a v roce 1971 společně s Janem Velebou Žízeň. Později založil a vedl skupiny Navi Papaya, Ivan Hlas a Nahlas. Hrál i s kapelou Yo Yo Band a s Ondřejem Hejmou. V roce 1997 byl s Ivanem Kralem, Davidem Kollerem a Karlem Šůchou členem projektu Alias. Je autorem přibližně čtyř stovek textů.