Na úvodním koncertu 6. října zazní árie z oper Mozarta a Rossiniho v podání sopranistky Simony Šaturové a barytonisty Pavla Remenára. "Jako pozvánka na festival je myšlen Večer s Amadeem 4. října. Návštěvníci mohou zhlédnout výstavu Mozart ve Vídni, vyslechnout Malou noční hudbu v podání filharmoniků a vidět film Amadeus od Miloše Formana, jehož uvedení v českých kinech slaví právě v těchto dnech 30 let," uvedla Keferová.

Festival se koná 14. rokem, nabídne sedm koncertů včetně koncertně provedené opery Don Giovanni či koncertu pro dva klavíry, na které zahrají Ivo Kahánek a Jan Simon. "Dvěma koncerty se dostaneme i mimo oblast klasické hudby. Ve Zlíně budeme mít poprvé příležitost vidět a slyšet jihokorejský soubor Ulsan Metropolitan Dance Company, který přinese jedinečnou možnost zažít tamní taneční divadlo. Oživením festivalu bude i vystoupení herečky a zpěvačky Barbory Hrzánové a její kapely Condurango," řekla dramaturgyně.

Filharmonie v nadcházející sezoně přidá novou abonentní komorní symfonickou řadu. Přibývá také posluchačů. Za prvních šest měsíců letošního roku filharmonii navštívilo asi 30.000 lidí s průměrem 778 posluchačů na koncert, oficiální kapacita sálu je přitom 761 míst. "Je to tím, že dvě třetiny koncertů byly vyprodané, u většiny koncertů jsou dávány přístavky, někdy je 800, 850, výjimečně až 900 posluchačů," uvedl ředitel filharmonie Josef Němý. Na novou sezonu je zatím prodáno přes 1730 permanentek, což je o čtyři procenta více než v minulé sezoně.

Filharmonie sídlí od roku 2010 v novém kongresovém centru, které navrhla zlínská rodačka, architektka Eva Jiřičná, od té doby jí roste návštěvnost. Předtím sídlila řadu let v Domě umění, ten však již technicky nevyhovoval.