Festival se uskuteční od 24. do 27. června. Filmy z historie Frýdku-Místku diváci uvidí dvakrát v pátek a v sobotu. Promítat se budou v cirkusovém stanu postaveném v areálu stadionu TJ Slezan. Kromě záběrů z návštěvy prvorepublikového prezidenta a sovětské kosmonautky v téměř hodinovém sestřihu zájemci uvidí i záběry pořízené při sokolském sletu, bourání historického centra kvůli průtahu městem a obrázky, které zachytily stavbu sportovní haly.

"Některé věci jsou ze soukromých archivů. Spolupracujeme i se Státním okresním archivem Frýdek-Místek. Záznamů ale moc k dispozici není. Chceme ale, aby vznikla tradice a i v příštích ročnících festivalu jsme historické záběry promítali. Předpokládáme, že po letošní premiéře se nám ozvou další lidé, kteří mají ve svých archivech zajímavé filmy," řekl Korč.

Hlavní novinkou v hudební části programu bude první festivalové vystoupení Symfonického orchestru Frýdek-Místek. Orchestr navíc poprvé zahraje v loni otevřené hale Polárka. Orchestr zahraje část svého repertoáru a pak doprovodí speciální hosty. Mezi nimi budou například písničkář René Souček či muzikant David Stypka a kapela Bandjeez.

"Jdeme do velké výzvy. Zahrát si s elektrickou kytarou pro nás bude nová zkušenost," řekla předsedkyně symfonického orchestru Martina Poláchová. Předpokládá, že společný koncert s rockery a folkaři těleso představí mladší generaci. "Našim tradičním příznivcům zase pro změnu přiblížíme hudbu interpretů, které neznají. Propojování generací a hudebních světů nás baví a orchestr to posouvá," dodala.

Přehlídka nabídne sedm scén, na kterých vystoupí stovka umělců. Festival představí frýdecko-místecká divadla, kapely i autory literárních děl. "Dramaturgie je vždy postavena výhradně na umělcích pocházejících z Frýdku-Místku a nejbližšího okolí. Představíme téměř kompletní umělecké podhoubí města," uvedl Korč. Všichni účinkující vystupují bez nároku na honorář a po celou dobu konání festivalu se nevybírá vstupné. Pořadatelé organizují pouze sbírky. Výtěžek rozdělí například mezi organizace ADRA, Charita Frýdek-Místek a Podané ruce. Informace o programu zájemci najdou na internetových stránkách www.sweetsen.cz.