"Celý výtěžek bude věnován na pomoc dětem z dětských domovů. Příchozí tu při netradiční práci uvidí Lubu Skořepovou, Aloise Švehlíka, Janu Bouškovou, Igora Bareše s Antonií Talackovou a jejich dětmi, Kateřinu Winterovou, Evu Salzmannovou, Alexeje Pyška, Martina Pechláta, Kateřinu Holánovou a Hanu Igondu Ševčíkovou," oznámil dnes ČTK mluvčí ND Tomáš Staněk.

Za nejmladší generaci dorazí Igor Orozovič, Pavla Beretová, Jana Pidrmanová, Radúz Mácha a Filip Kaňkovský. Svoje perníčky nazdobí i sólisté baletu Nikola Márová a Alexander Katsapov. Vystoupí Dětská opera Praha pod vedením sólistky opery Národního divadla Jiřiny Markové.

"Dalším charitativním projektem bude 29. prosince večer povánoční Barování Sandry Novákové a Filipa Rajmonta na Nové scéně. Tento originální projekt slaví úspěchy už několik let," dodal Staněk. Unikátní pořad, během nějž hosté sedí u stolků a užívají si večer s osobnostmi z herecké a hudební branže, získal za dobu své existence mnoho příznivců právě díky své neopakovatelné atmosféře.

"Barování Speciál se zabývá všemi uměleckými žánry, styly a směry. Kombinujeme v jednom večeru divadlo, operu, balet, pantomimu, akrobacii, kabaret, step, hudbu i zpěv. Filip Rajmont v roli moderátora provází pořad svými glosami současné politické situace a aktuálního společenského dění," uvedla Nováková. Ve "speciálu" vystoupí Ondřej Ruml, Vojta Lavička & Gypsy Spirit, mim Boris Hybner, publicista Josef Klíma, operní sólista Zdeněk Plech, standup komedii bude reprezentovat Lukáš Vychopeň. Objeví se tu soubor Laterny magiky, taneční choreografie Jana Kodeta, Jiří Maryško a Divadlo DEMAGO, Taneční Studio Andrea a Dětská opera Praha.

Výtěžek ze vstupného bude předán na účet nadačního fondu Pink Bubble - organizace zaměřující se na pomoc dětem a mladým lidem v boji s rakovinou.