Podezřelý zapomenutý kufr se našel kolem 08:40 na pěší lávce přes ulici Vyskočilova. Na místo vyrazil pyrotechnik, aby zjistil, zda nejde o nebezpečný předmět. "Prověrka byla negativní, v kufru se nic nenacházelo," řekl ČTK Daněk.

Kvůli uzavření Vyskočilovy ulice jezdily autobusy MHD oklikou přes Budějovickou a Michelskou ulici. Podle webových stránek dopravního podniku šlo o linky 118, 124 a 170. Provoz byl obnoven v 10:00.

Podezřelý kufr prověřovali pyrotechnici také například 3. října večer ve Vodičkově ulici, což asi na hodinu omezilo provoz tramvají. V kufru byly tehdy pouze letáky. V červenci pak odložený kufr uzavřel zhruba na dvě hodiny stanici Můstek na lince metra A. Ani v tomto případě policisté v zavazadle nenašli nic podezřelého.

Evakuaci zažilo v úterý brněnské autobusové nádraží Zvonařka a obchodní centrum Vaňkovka s přilehlými ulicemi. Důvodem bylo anonymní oznámení o bombě. Zhruba po dvou hodinách policie všechna opatření zrušila, ve Vaňkovce zadržela dva podezřelé, bomba se nenašla.