Olchovik je spolumajitelem a výkonným ředitelem holdingu Renova a Vajnzicher šéfem jeho dceřiné firmy T Pljus. Podle Markina jsou podezřelí, že na úplatcích rozdali částku nejméně 177 milionů rublů (66 milionů Kč), která skončila v kapsách úředníků autonomní republiky Komi ležící na severozápadě Ruska. Olchovik a Vajnzicher jsou ve vazbě, po dalších osobách zapletených do korupčního skandálu policie podle Markina pátrá.

Jedním ze stíhaných podnikatelů je i Michail Slobodin, ředitel společnosti Vimpelkom, která je třetím největším mobilním operátorem v Rusku. Slobodin se podle médií nachází v Londýně. Bude-li vina podezřelých prokázána, hrozí jim až 15 let vězení.

Ruská policie dnes podle agentury TASS v moskevských centrálách společností Renova Group a T Pljus provedla rozsáhlé razie. Hledá důkazy, že Olchovik a Vajnzicher díky korupčním vazbám získávali v Komi výhodně smlouvy na budování energetických projektů a na další komerční aktivity.

Renova, která patří k největším ruským firmám, se angažuje zejména v těžebním a energetickém průmyslu a v telekomunikacích. Podniká nejen v Rusku, ale i v dalších postsovětských státech, ve Švýcarsku, Jihoafrické republice a USA. Její majitel Vekselberg je označován za šestého nejbohatšího ruského podnikatele.