Stubley se podle policie podílel na praní špinavých peněz, a to jako člen organizované skupiny působící ve více státech. Ve stížnosti uvedl, že policisté pouze spekulují, jejich podezření prý není ničím podložené. Závěry o možném vzniku a výši škody jsou podle něj účelové a založené na neodborném posouzení.

ÚS nicméně nepovažoval zajištění Stubleyho majetku za protiústavní zásah do jeho vlastnických práv. "Napadená rozhodnutí byla vydána k tomu oprávněnými orgány, v souladu s dikcí zákona a nejsou projevem svévole," stojí v usnesení senátu se zpravodajkou Kateřinou Šimáčkovou.

Kauzu jízdenek otevřel Nadační fond proti korupci. Následně policie loni v únoru obvinila Rittiga a skupinu lidí kolem něj z praní špinavých peněz. Pražský dopravní podnik, který v případu figuruje jako poškozený, v minulosti uzavřel smlouvu na výrobu jízdenek s tiskárnou Neograph. Kontrakt podle obvinění zprostředkovala firma Cokeville Assets z Panenských ostrovů, kterou zastupoval Rittigův obchodní partner Peter Kmeť.

Společnosti Cokeville Assets prý tiskárna odváděla peníze z každé jízdenky. Vyšetřovatelé tvrdí, že Neograph prostřednictvím někdejšího jednatele tiskárny Jana Janků fakticky řídili Rittig a jeho právníci David Michal a Stubley. Podle Nadačního fondu proti korupci končilo pravděpodobně u Rittiga 17 haléřů z každé jízdenky. Dopravní podnik ukončil smlouvu s firmou Neograph v roce 2011. Od roku 2012 dodává jízdenky Státní tiskárna cenin.