CME se se společností United Group dohodla na prodloužení termínu na prodej chorvatských a slovinských televizí a akcie CME se na konci týdne obchodovaly za 85,7 Kč, což znamená růst o 4,1 procenta. ČEZ zakončil týden na 537 Kč, tedy o 3,3 procenta výše než minulý pátek. Akcie ČEZ se tak dostaly na nejvyšší úroveň od září 2015.

Nejvíce klesající akcií týdne byla VIG s poklesem o 3,2 procenta na 667 Kč. Na titulu se přitom neobjevila žádná kurzotvorná informace.

"Technicky došlo v předminulém týdnu k výraznému propadu, který se během následujících dní narovnával. Investoři mohou spekulovat na výkyvy ceny, které mohou být způsobeny plánovanou přeměnou derivátových produktů na akcie v následujících týdnech," uvedl Milan Vaníček z J&T banky.

I v příštím týdnu se bude trh soustředit na twitterový účet Donalda Trumpa, ale větší váha by se měla přesouvat na výsledkovou sezónu za první čtvrtletí. "Pozornost se bude soustředit na velké bankovní domy, na technologie, ale například i na páteční výsledky GE, který aktuálně prochází nelehkým obdobím. Celkově očekáváme, že na trhu bude přetrvávat volatilní obchodování, ale s výraznějším vlivem výsledkové sezóny se domníváme, že by se mohla prosadit nákupní nálada," dodal Vaníček.

V pondělí budou akcie Komerční banky naposledy obchodovány s nárokem na hrubou dividendu 47 Kč. Následně pak ve středu budou naposledy obchodovány s nárokem na hrubou dividendu akcie Philip Morris ČR, která činí 1080 Kč.