Intervaly metra se v pracovní dny prodlouží o jednu až dvě minuty. Omezení provozu na lince A, kde Ropid zaznamenával negativní ohlasy na přílišné prodloužení intervalů především v odpolední špičce, bude mírnější než v minulosti, uvedl Drápal.

Zrušena bude v červenci a srpnu tramvajová linka číslo 4. Na páteřních linkách 3, 9, 17 a 22 se ve špičce pracovních dnů prodlouží interval ze čtyř na pět minut, v dopoledním provozu z pěti na šest minut. U ostatních linek se prodlouží interval ve špičkách z osmi na deset minut a dopoledne z deseti na 12 minut. Linka 16 bude mít zkrácenu trasu a pojede pouze mezi zastávkami Lehovec a Kotlářka.

O prázdninách nepojedou školní autobusy a v provozu nebudou ani linky 305, 343, 451 a 465. "Většina pražských autobusových linek přejde ve špičkách pracovních dnů na prázdninové intervaly, u velké části spojů to znamená prodloužení ranních intervalů z 6 na 7,5 minut a odpoledních intervalů ze 7,5 na 10 minut," uvedl mluvčí.

Změny se nedotknou vlaků, které jsou zařazeny do systému pražské integrované dopravy. Pouze v ojedinělých případech budou zrušeny školní spoje. Provoz linek S1 a S9 budou jízdní řády ovlivněny pokračujícími výlukami.

Předprázdninové částečné omezení provozu pražské MHD, které bylo odzkoušeno loni, bylo letos zrušeno. Prázdninový provoz tak začne 1. července a potrvá do konce srpna. "Letos již není aplikován předprázdninový provoz jako v loňském roce, omezení začne až od zahájení skutečných školních prázdnin 1. července," uvedl mluvčí.