Pro auta bude uzavřené prakticky celé centrum okolo Václavského a Staroměstského náměstí. Uzavřena budou dále pražská nábřeží, omezení se dotkne také části Malé Strany, Holešovic, Smíchova, Libně, Podolí, Nuslí či Karlína. V ulicích, kudy běžci poběží, nebude možné parkovat.

Pořadatelé předpokládají, že jako první bude znovu otevřena část trasy na Malé Straně v ulicích Valdštejnská, Malostranské náměstí a Mostecká, kudy závodníci proběhnou hned na začátku závodu do 9:30. Přibližně do 14:00 bude neprůjezdná Strakonická ulice na Smíchově, vjezd z Jižní spojky do tunelu Mrázovka nebude omezený.

Okruh mezi Mánesovým a Libeňským mostem běží závodníci dvakrát, nábřeží kapitána Jaroše, Bubenské nábřeží, Libeňský most, Sokolovská a Rohanské nábřeží budou postupně otevírány za posledním běžcem, přibližně až v 16:00. Stejně by se měly otevírat Pařížská ulice a Smetanovo a Dvořákovo nábřeží.

Omezení se dotknou také provozu tramvají a autobusů. Z trasy závodu budou odkloněné linky 1, 3, 5, 7, 9, 14, 16, 17, 18, 22, 24 a 25, změní se i trasy autobusů 176, 192, 194, 207 a X24. Mezi Dvorci a Budějovickou bude přibližně do 13:15 jezdit náhradní autobusová linka X3. Trasy odklonů se budou průběžně měnit podle polohy závodního pole na trati, otevírat se budou po proběhnutí posledního běžce. Podrobné informace jsou na webu pražského dopravního podniku.

Podrobnosti o dopravních omezeních se veřejnost může dozvědět na speciální informační lince 800 165 102, která je v provozu denně od 9:00 do 18:00 hodin do soboty 2. května. V den závodu bude k dispozici informační linka magistrátu 800 100 991.

Trasa maratonu:

Staroměstském náměstí, Pařížská, Čechův most, nábř. E. Beneše, Klárov, Valdštejnská, Tomášská, Malostranské nám., Mostecká, Karlův most, Křižovnické nám., Křižovnická, nám. J. Palacha, Mánesův most, Kosárkovo nábř., U Plovárny, nábř. E. Beneše, nábř. kpt. Jaroše, Bubenské nábř., Komunardů, Jateční, Jankovcova, Libeňský most, Štorchova, Voctářova, Švábky, Rohanské nábř., Těšnovský tunel, nábř. L. Svobody, Dvořákovo nábř., Pařížská, Staroměstské nám., Celetná, Na Příkopě, 28. října, Národní, Masarykovo nábř., Jiráskovo nám., Rašínovo nábř., Palackého nám., Rašínovo nábř., Svobodova, Na Slupi, Sekaninova, Jaromírova, Ostrčilovo nám., Na Slupi, Svobodova, Rašínovo nábř., Podolské nábř., otočka před Jeremenkovou, Podolské nábř., Palackého most, Lidická, Nádražní, Vltavská, Svornosti, Strakonická, otočka cca 10 m před Nádražní, Strakonická, Hořejší nábř., Nábřežní, Janáčkovo nábř., most Legií, Smetanovo nábř., Křížovnická, nám. J. Palacha, Mánesův most, Kosárkovo nábř., U Plovárny, nábř. E. Beneše. Druhé kolo po stejné trase přes Libeňský most zpět na Dvořákovo nábřeží), Pařížská a cíl na Staroměstském náměstí.