Zpravodajsko-informační ZET vychází ze stejnojmenného multimediálního projektu, který společnost z mediální skupiny Lagardere Active provozuje na portálu ZET.cz. Program rádia je postaven na zpravodajském proudu v dopoledním a odpoledním prime time. Postupně se má české vysílání prodloužit na 12 hodin při zachování určitého objemu britského vysílání BBC World Service, které je nyní dostupné po zbytek dne.

"Jsme rádi, že rada vyhověla naší žádosti, umožní nám to jasné oddělení českého vysílání rádia od přebíraného anglického programu BBC World Service," řekla ČTK mluvčí Lagardere Active ČR Radka Pilzová. Změny podle ní nastanou v horizontu jednoho až dvou měsíců a týkají se především identifikačních znělek rádia.

Přejmenování na ZET je pokračováním transformace rozhlasové stanice po jejím předloňském převzetí mediální skupinou Lagardere Active ČR. Provozovatel stanice se od té doby dostal s radou několikrát do sporu, mimo jiné kvůli ukončení spolupráce s Českým rozhlasem, od kterého přestal přebírat původně dodávané zpravodajské bloky. Stotisícovou pokutu si stanice vysloužila rovněž za údajné porušování licenčních podmínek při zařazování hudby do vysílání. Proti veškerým sankcím se Lagardere Active ČR vždy důrazně ohradila.

Souhlas rady s přejmenováním podle Lagardere průběh ostatních kauz zřejmě neovlivní. "Nynější souhlas se změnou na spory s RRTV žádný dopad nemá, ohledně změny názvu se žádný spor nikdy nevedl," doplnila Pilzová za mediální skupinu, do níž patří také rozhlasové stanice Evropa 2, Frekvence 1 nebo Radio Bonton.