"Železniční most bude dlouhý 124 metrů a nad dálnicí povede ve výšce 7,5 metru. Stavba je součástí modernizace IV. železničního koridoru," vysvětlil Illiaš.

Objízdná trasa na D3 ve směru Praha - České Budějovice je vedena po silnici I/3 a III/341 až k obci Chotoviny, kde je na exitu 70 opět svedena na dálnici D3. Doprava ve směru České Budějovice - Praha je za 71. kilometrem svedena do jednoho, pravého jízdního pruhu a u Chotovin vyvedena mimo dálnici D3. Po silnicích III/341 a I/3 pokračuje ve směru na Prahu.

Dálniční odpočívka Mezno na 63. kilometru ve směru Praha - České Budějovice je uzavřena. Vozidla musela odpočívku opustit před začátkem uzavírky, někteří řidiči na ní čekají do skončení stavebních prací a obnovení provozu.

Podle Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) bude dálnice D3 ve stejném úseku znovu přes noc zcela uzavřena i ze soboty na neděli 27. a 28. září, poté v noci z úterý 30. září na středu 1. října a naposledy ze středy 1. října na čtvrtek 2. října.

Kvůli stavbě železničního mostu byla dálnice D3, vůbec poprvé od svého zprovoznění, uzavřena už v polovině července. Stavbaři tehdy uzavírku zkrátili z plánovaných tří na dva dny, práce stihli dříve.