Firma v Barceloně předvedla tři modely řady X. Vedle základního modelu X se čtyřpalcovým dotykovým displejem a jeho vylepšené verze X+ to bude větší zařízení XL s displejem o velikosti pět palců. Všechny modely Nokia X pohání dvoujádrový procesor Qualcomm Snapdragon a mají k dispozici podporu dvou SIM karet. Telefony budou stát 89, 99 a 109 eur (2437, 2710 a 2985 Kč) bez daně a mají být levnější řadou k řadě Lumia, pro kterou Nokia využívá operační systém Windows.

Nokia X se začne prodávat okamžitě na trzích v oblasti Asie a Tichomoří, Evropy, Indie, Latinské Ameriky, středního východu a Afriky. Nokia X+ a Nokia XL se na těchto trzích objeví počátkem druhého čtvrtletí. Přesný termín uvedení na český trh firma zatím nezveřejnila.

Nokia chce podle Elopa své mobily s Androidem, což je v současnosti nejrozšířenější operační systém, odlišit vlastními službami, jako je navigace nebo rádio, Skype a další. Přitom by ale měla čerpat výhody otevřené platformy, kterou Android je, zejména velké množství dostupných aplikací. Uživatelé budou moci stahovat aplikace z obchodu Nokia Store i z dalších obchodů třetích stran. Uživatelé budou připojeni k internetovému úložišti Microsoftu a nikoliv Google, jako je to u jiných zařízení s Androidem.

Nokia rovněž představila nový levný model s přístupem na internet pod označením 220, jehož cena je stanovena na 29 eur (794 Kč). Novinkou je i nový dotykový přístroj Asha 230 za 45 eur (1232 Kč). Na duben Nokia připravuje modernizaci softwaru všech dosavadních modelů Asha.

Divizi mobilních telefonů Nokie podle loňského oznámení kupuje za 7,3 miliardy dolarů společnost Microsoft.