Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Z letu MH17 objevili dvě stovky mrtvol: Těla lidem padala i na domy!

Autor: haj, ČTK - 
19. července 2014
13:41

Ukrajinští záchranáři dál odklízejí těla obětí ze sestřeleného letu MH17. Jsou rozeseta na takřka 25 kilometrech čtverečních! A očití svědci popisují, jak mrtvoly pršely na jejich domovy po explozi malajsijského boeingu. Jedné důchodkyni z nedaleké vesnice přistálo tělo přímo v kuchyni...

Důchodkyně Irina Tipunova (65) byla v době exploze ve svém domě a o ničem nevěděla. Dokud jí přímo domů nepřistálo mrtvé tělo ženy. "Slyšela jsem hluk a všechno začalo rachotit. Pak začaly padat věci z nebe," popsala Irina Daily Mailu. "A pak jsem uslyšela řev a ona přistála v kuchyni," dodala.

Pro ženu to byl velký šok a ještě teď se nemůže z celé události vzpamatovat. "To tělo je ještě pořád tady, protože mi řekli, ať čekám na experty, kteří si pro ně přijdou," vysvětlila otřesená Irina.

Video REKONSTRUKCE: Sestřelené letadlo: Kdo všechno byl na palubě? - BLESK.TV
Video se připravuje ...

Nebyla však jediná s podobným zážitkem. Jiná místní obyvatelka, která nechtěla uvést své jméno, vyběhla z domu hned poté, co uslyšela výbuch letadla.  "Otevřela jsem dveře a viděla jsem padat lidi. Jeden spadl do mého zeleninového záhonku, " tvrdí žena kolem dvaceti let.

Další mrtvoly jsou na různých místech v okolí trosek či na polích. Těla jsou navíc často nahá. Oběti jsou tak nyní přikryté polyetylenovou fólií a zatěžkané kameny. Jednu někdo navíc označil červenou růží na památku...

Všude kolem se navíc rozlétly i věci pasažérů z letu. Dopisy svázané lanem, knihy, staré vinylové desky, boty. Mezi předměty byly i hračky. Majetek obětí se bohužel stal okamžitě magnet na zloděje.

Video Drsné záběry z místa neštěstí: Sem dopadl sestřelený boeing! - BLESK.TV
Video se připravuje ...

Kyjev se vzteká: Separatisté ničí důkazy!

V místech, kde se ve čtvrtek zřítil malajsijský boeing, objevili ukrajinští záchranáři těla 186 z téměř tří stovek obětí. Ukrajinská vláda v Kyjevě nicméně obvinila proruské separatisty na východě země, že se snaží zničit důkazy v oblasti katastrofy. Z místa prý odstranili skoro 40 těl. "Vláda Ukrajiny oficiálně prohlašuje, že se teroristé s pomocí Ruska snaží zničit důkazy o mezinárodním zločinu," uvedla vláda v dnešním prohlášení.

Podle mluvčího ukrajinské bezpečnostní rady Andrije Lysenka pracovníci ministerstva pro mimořádné události v oblasti neštěstí prohledali již 18 z celkových 25 kilometrů čtverečných.

suov ( 21. července 2014 07:11 )

Ty hlupaňo, oni musí zbrojit, jako poslední důkaz je právě Ukrajina, USA tam rozpoutalo peklo svými nasazenými muži, aby občané Kyjeva odmítli poslušnost své vládě, ale nějak se jim vymklo z rukou, protože jejích plán usídlit se u ruských hranic, jím překazil Putin, a udělal dobře, protože by měli rusi pěkně obklíčené, prostě jsi moc mladá na to se k tomu vyjadřovat,,,,

suov ( 21. července 2014 07:05 )

A co je Obama, ty hlupáku, agresívní pakt NATO už měl být zrušen dávno společně s Varšavskou smlouvou, ale amíci to udělali chytře, NATO nezrušilí, ale přitáhli do NATO i evropské státy, protože v budoucnu, až je budou soudit za 133 válek které už vyvolali, řeknou, ale my neválčilí sami, byla v tom i EU, chytré, moc chytré,,,

suov ( 21. července 2014 07:00 )

A z toho zápachu, lejna a hnusu se narodil evolucius,,,,

suov ( 21. července 2014 06:58 )

suov ( 21. července 2014 06:57 )

Zobrazit celou diskusi