Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kouzlo Vánoc o týden dřív probudí nejkrásnější melodie svátečních hitů

Autor: Ivan D. Hladík - 
15. listopadu 2023
05:00

Bez nich si už nejkrásnější svátky v roce neumíme představit. Jakmile se rozvoní cukroví, vánočky, svařené víno, a domovy zútulní vánoční dekorace, pravidelně se sami i s blízkými zachumláme do dek před televizí a vychutnáme si příběhy, které máme s tímto obdobím spojené. Všechny naše milované filmové hity pak zdobí melodie mistrů. Teď si je budeme moci vychutnat obzvlášť slavnostně, 15. prosince na koncertu Christmas in Hollywood.

Jak vypočítávají organizátoři, o týden dříve, než přijdou opravdové Vánoce, nás budou chtít oslnit mimořádným provedením skladeb z filmů Sám doma, Ledové království, Vánoční koleda, Grinch, Láska nebeská, Polární expres, Harry Potter a řady dalších. „Unikátní symfonická show Christmas in Hollywood s více jak 150 profesionálními umělci na pódiu přinese do Kongresového centra v Praze spojení světa filmu, hudby a vánočního kouzla,“ slibují lidé z Prague POPS, tedy Prague Pop Symphonics, což je symfonický orchestr spolupracující s profesionálními umělci z nejprestižnějších českých orchestrů. Jejich sváteční vystoupení ale bude víc než hudba!

Láska nebeská: Veleúspěšný filmový hit s hvězdným hereckým obsazením a úžasným soundtrackem. Láska nebeská s vtipem odhaluje citová vzplanutí i chladnutí v období vánočních svátků. Láska nebeská: Veleúspěšný filmový hit s hvězdným hereckým obsazením a úžasným soundtrackem. Láska nebeská s vtipem odhaluje citová vzplanutí i chladnutí v období vánočních svátků. | Bontonfilm

Filmové melodie v podání Prague POPS doprovodí moderní technologie, které zaručují vysoce kvalitní zvuk, animace na velkoplošné LED obrazovce, úchvatné světelné, vizuální i scénické efekty. „Chybět nebudou cosplayeři v kostýmech oblíbených postav, kteří společně přispějí k dokonalému zážitku a vy se stanete svědky toho, jak filmové příběhy ožívají přímo na jevišti,“ prozradila Blesku za orchestr Lenka Dandová. „Celým večerem diváky provede oblíbená herečka Patricie Pagáčová. Známé písně zazpívá populární zpěvačka Markéta Poulíčková a orchestr se sborem povede uznávaný dirigent Robert Kružík,“ dodala.

Kdo tedy navodí tu správnou náladu, která vás rozehřeje jako medový čaj? S Harrym Potterem a snímkem Sám doma přispěje John Williams, jehož filmová hudba patří mezi nejoblíbenější klasiku a je známá svým veselým a zábavným charakterem. Dalším je třeba Alan Silvestri, který pro animovaný Polární Expres vytvořil emotivní a kouzelnou hudbu s výraznou atmosférou. Zkomponoval i hudbu pro několik adaptací Vánoční koledy, jedna z melodií zazní i tady. Craig Armstrong přidá tóny z nezastupitelného filmu Láska nebeská. A duo autorů Kirsten Anderson Lopezová s Robertem Lopezem opět rozezní Let It Go, ikonickou píseň Elsy, jíž milují malí i velcí, z Ledového království. Ani to ale není všechno, hudebních skvostů bude mnohem víc.

Poslechněte si některé z melodií, které na koncertu zazní:

Video  Bez nich si už nejkrásnější svátky v roce neumíme představit. Jakmile se rozvoní cukroví, pravidelně se sami i s blízkými zachumláme do dek před televizí a vychutnáme si příběhy, které máme s tímto obdobím spojené. Všechny naše milované filmové hity pak zdobí melodie mistrů... • VIDEO  - Blesk, Prague POPS
Video se připravuje ...

Než nás naplno prostoupí sváteční nálada a třpytivá světla ozdobí naše domovy, magická filmová hudba z oblíbených vánočních filmů nás jako na saních sveze do světa zázraků a radostí, kde dílo brilantních skladatelů dokáže probudit emoce. Vánoce samy o sobě vytvářejí symfonii, která doznívá v našich srdcích dlouho poté, co se vrátíme do svých všedních dnů. Tentokrát ji můžeme nechat rozezvučet ještě výrazněji, už 15. prosince v Kongresovém centru v Praze, kde prožijeme show Christmas in Hollywood.

Zobrazit celou diskusi