Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Rod Steward se vrací do Česka po osmi letech. Přiveze hity i desku z roku 2021

11. října 2023
10:05

Sir Rod Stewart přiveze své turné Global Hits do Prahy 3. července 2024 se speciální show v pražské O2 areně.

Rod Stewart je jedním z nejprodávanějších umělců v historii hudebních nahrávek, podle odhadů se po celém světě prodalo 250 milionů desek a singlů.

Jeho písně včetně celosvětových hitů jako Maggie May, Da Ya Think I'm Sexy, Baby Jane, The First Cut Is The Deepest, I Don't Want To Talk About It, Tonight's The Night, You Are In My Heart, Hot Legs, Forever Young nebo Sailing.

„Jsem upřímně nadšený, že se vrátím a vystoupím pro své skvělé přátele v Praze, kde vám předvedu své největší hity – a samozřejmě nebude chybět ani spousta napínavých překvapení!"

Kromě živého vystoupení Rod Stewart nadchne své fanoušky již pět desetiletí. Jeho charakteristický hlas, styl a autorství písní přesáhly všechny žánry populární hudby, od rocku, folku, soulu, R&B až po Great American Songbook; je tak jednou z mála hvězd, která se těšila z alb, jež se umisťovala na předních příčkách hitparád po celé desetiletí své kariéry.

Získal nespočet nejvyšších ocenění v oboru, mezi nimiž nechybí dvě uvedení do Rock and Rollové síně slávy, cena zakladatelů ASCAP za písňovou tvorbu, autor bestsellerů New York Times, GrammyTM Living Legend a v roce 2016 se oficiálně stal "Sirem Rodem Stewartem" poté, co byl v Buckinghamském paláci pasován na rytíře za své zásluhy v oblasti hudby a charity.

Svou poslední desku The Tears of Hercules vydal Rod Steward v roce 2021, nepatří tedy k dinosaurům, kteří by se neposouvali dál a těžili jen ze svých starých úspěchů.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi