Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Imagination Festival 2019: Drum’n’bass a harders styles hvězdy míří do Letňan

Autor: tz - 
11. října 2019
22:00

Imagination Festival 2019 se nezadržitelně blíží. Na Výstavišti v pražských Letňanech opět vystoupí ty největší hvězdy bass a harder styles scény. Nechybí mezi nimi velikáni jako Noisia, Angerfist, Hallucinator, Deadly Guns nebo TNT aka Technoboy & Tuneboy. Mnoho vystupujících z line-upu bude mít na akci svou českou premiéru.

Imagination Festival 2019 se bude konat v rozlehlém areálu PVA EXPO v Letňanech 22. listopadu. Párty bude jako každý rok rozdělena na dvě části. Na první stagi vystoupí aktuální vládci drum’n’bassu. Po třech letech se na Imagination Festival vrací Noisia - legendární holandské trio, které dominuje všem žánrům elektronické hudby. Tento rok Noisia zahraje DJ set. Dojde i na speciální labelové B2B sety.

Prvním je aktuálně nejúspěšnější neurofunkový label současnosti, a to Eatbrain League v podání Jade, L 33, Agressor Bunx a MCho Nukleara. Toto spojení dostalo do kolen fanoušky na Let it Rollu. Příznivci dnb se mohou těšit na exkluzivní premiéru tento rok založeného labelu spojujícího 3 nejžádanější východní jména a to sice Teddy Killerz, Gydru a Miza známější též jako Neuropunk Squad.  I tento rok dorazí zkušený dnb matador a mistr mixážního pultu – A.M.C.

Tento britský producent každým rokem sílí a sílí. K tomuto elitnímu složení se přidají i kultovní německý producent Current Value, který se svými speciálními přístroji vytváří jedinečný neurofunk a dark drum n bass. Na festivalu taktéž vystoupí Koven. Toto dnb duo na své koncerty vysílá pouze něžnější část Katie, která do svých setů živě zpívá. Její nekonečná energie uhranula diváky na letním Beats for Love natolik, že ji zvolili překvapením festivalu.

Návrat hlásí i likvidačního dvojice z Itálie Hallucinator. Její set bude uzavírat celý Imagination Festival. Poněkud melancholičtější podání dnb předvede Madface, naopak usedlý prach na posledních zbytcích parketu rozvíří další velká hvězda Muzzy. Do finální skládačky pak zapadne Rido se svým deepovým setem. Chybět nebude ani tradiční druhá stage připravená ve spolupráci s Devastator, která je zaměřená na to nejlepší z harder styles. Tento rok se vystoupí nejenom král scény, ale fanoušci se dočkají jmen, která vystoupí v Česku poprvé.

Například Atmozfears! Hardwell o této hardstylové hvězdě kdysi řekl, že je mnohem lepším producentem, než je on sám (Hardwell několikrát vyhrál anketu DJMag). Chybět nemůžu Angerfist - král hardcoru. Jeho vrahounské vzezření je českým fanouškům dobře známé. TNT na této párty neznamená trinitrotoluen, ale legendární hardstylovou dvojici v podání Technoboy 'n' Tuneboy. Stará škola progresivního hardstylu ještě neřekla své poslední slovo, naopak. Každým rokem vydávají nové a nové singly, které se šplhají na špičky hitparád, jako tomu bylo s jejich posledním trackem Teknogym 2K19.

Příznivce raw hardstylu potěší těžké váha Delete. Naopak melodický hardstyle zahraje Demi Kanon, který u nás vystoupí úplně poprvé. Nizozemská megastar Sefa předvede frenchcore nářez plný výrazných melodií i přísných kopáků. Máte radši uptempo? V tom případě vás zaujme speciální versus set v podání F.Noize vs. Lady Dammage. Všechny předchozí interprety bude ještě doprovázet to nejlepší z českých a slovenských luhů a hájů v podání zabijáckého versus setu Mejsi vs. Crane vs. Sixtas, finální řežby v podání Hungry Beats či oldschool warm-up setu v podání Upliftera.

OFICIÁLNÍ STRÁNKA IMAGINATION FESTIVALU 2019

Zobrazit celou diskusi