Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Report: Dr. Peacock vyprodal klub a jeho fandové předvedli pořádný kotel

Dr. Peacock své fanoušky v Praze nezklamal.
Dr. Peacock své fanoušky v Praze nezklamal.  (Autor: Secrets of Music)
Autor: shp - 
9. dubna 2018
21:40

Dr. Peacockovi se podařilo to, co nezvládl ani nejslavnějšímu hardcore DJ světa Angerfist. Frenchcore hvězda s buřinkou na hlavě vyprodala pražský Storm klub, který praskal ve švech. Fandové nizozemského hudebníka při jeho setu navíc předvedli solidní kotel.

Do žižkovského klubu jsme dorazili krátce před půlnocí. Před vchodem se táhla neskutečně dlouhá fronta, jakou u Stormu nepamatuji. Hned bylo vidět, jaký je o Dr. Peacocka obrovský zájem. Uvnitř klubu byla hlava na hlavě, tělo na těle. Vzduch byl těžký a propocený. Ještě před vystoupením hlavní hvězdy se pařilo, jak se patří.

Uvnitř jsem narazil na spoustu známých tváří z hardcore scény, za což jsem byl rád. I na pozéry, co Dr. Peacocka nesnášejí, takže na něj logicky přišli „za kamarády.“ Haha. To víte, že jo. Když Steve Dekker alias Dr. Peacock dorazil za mixpult, všichni křičeli, jančili a radovali se. Jakmile zazněl první kopák úvodního tracku Billx & Dr. Peacock – Naarayanaa, celý klub se roztančil.

Tempo nepolevovalo a pokračovalo se trackem Dr. Peacock & Fant4stik - Tekkil4. DJ v buřince hraje nejvíc mainstreamovou podobu frenchcoru. Tedy takovou, která se bude líbit masám pařmenů i lidem, kteří tento žánr jinak neposlouchají. To potvrdil předělávkou popové klasiky Michael Jackson – Earth Song (Dr. Peacock frenchcore remix).

Set pokračoval a v klubu bylo čím dál tím větší horko, proto jsme se přesunuli do jeho zadní části, kde bylo více místa. V tu chvíli zahrál nejznámější nizozemský frenchcore DJ jednu ze svých nejznámějších věcí Dr. Peacock - Trip to Ireland. A to byla mela, tuhle věc znali podle hluku evidentně všichni.

Dr. Peacock následně na chvíli opustil vody frenchcoru a se songem Bulletproof & Partyraiser – Monster přemostil svůj set do vod uptempo hardcoru, který má s frenchcorem obdobné BPM. Dalším trackem byl trapný minimix starých fláků Paula Elstaka Partyraiser & Repix - Ode to the Godfather. Jde o hodně laciný mash-up.

K frenchcore soundu se hlavní hvězda party vrátila remixem hardcore klasiky Angerfist - Criminally Insane (Para Italia & Dr. Peacock RMX). Všechny příznivce The Prodigy pak potěšil track D.O.M. - Voodoo-Kore. Samotný závěr patřil songu Dr. Peacock & Remzcore - Nothing is Free, což jsou předělaní Offspring.

Kdo neměl po Dr. Peacockovi dost, mohl si nechat naservírovat další porci kopáků od domácích matadorů Hungry Beats, kteří hráli produkci ze svého nového alba Doom of Chaos i starší věci od The Sickest Squad. Já hlásím z akce spokojenost.  Všichni, kdo na party dorazili, dostali přesně to, za čím přišli – ten nejlíbivější a neznámější frenchcore.

Zobrazit celou diskusi