Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Prestižní vinařské adresy dostaly mimořádné ocenění

18. října 2018
08:00
Prezentace klienta: Toto není redakční text. Redakce Blesku nezodpovídá za jeho obsah

Vinařství Lednice Annovino - Valtické Podzemí je šampionem stále prestižnější ankety milovníků vína a vinařské turistiky! Spolu se Salonem vína ČR toto poprvé udělené ocenění získaly za trojnásobné absolutní vítězství.

Anketa je známá přísnými pravidly a kontrolní mechanizmy hlasování, které zaručují její objektivitu.

Vinařství Lednice Annovino - Valtické Podzemí reprezentuje vinařskou tradici Lednicko-valtického areálu a skvělý tip na rodinnou či firemní oslavu. Obě úžasné vinařské adresy právě letos slaví 10 let od zahájení a fungují celoročně.

Ing. Roman Žďárský - ředitel vinařství a Bohumila Poláchová - provozní Valtického Podzemí Ing. Roman Žďárský - ředitel vinařství a Bohumila Poláchová - provozní Valtického Podzemí | Vinařství Lednice Annovino

Valtické Podzemí je dnes nejen proslulým labyrintem vinařských chodeb a sklípků, ale také vinařstvím s vlastními víny. Nabízí širokou škálu programů od individuální turistiky po koncipované večery s vínem pro nejnáročnější klientelu. A letos k tomu neuvěřitelných 74 kulturních akcí pro veřejnost v čele s Nocí otevřených sklepů, jediným celonočním vinařským mejdanem na Moravě a Dýňobraním, které dodnes drží národní rekord v počtu vyřezaných dýní (1.068 kusů!) na jednom místě.

Víte, že kdokoliv může kus Valtického Podzemí vlastnit? Stačí, když si zakoupí vína v určité hodnotě a v Podzemí je archivuje. Pak dostane klíče od sklepa a může přijít bez ohledu a otevírací dobu.

Foto:  Vinařství Lednice Annovino

Vína zrozená ve Vinařství Lednice Annovino navazují na slavnou vinařskou tradici šlechtického rodu Lichtenštejnů. Sbírají ocenění doma i v zahraničí a najdete mezi nimi i zcela inovativní trendy nápoje. Například Višňové, víno z višní z moravských sadů, nebo Medové, což je unikátní kombinace vína, ovoce a medu. Vlajkovou lodí révových vín jsou odrůdy Hibernal, Rulandské šedé, Tramín, Pálava. Specialitou jsou také slámová vína, vína Oranžové, klarety nebo výběry z cibéb.

Foto:  Vinařství Lednice Annovino

Návštěvníci Lednicko-valtického areálu se mohou od konce dubna 2019 těšit na Vinařské Náměstí na Nejdecké ulici v Lednici. V tomto centru, jednom z největších na Moravě, mohou ochutnat typická vína, zakoupit si je a seznámit se s prací annovinských vinařů.