Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Massive Attack a John Cale přijíždějí do Prahy. Zahrají na Metronome Festivalu

Autor: nkov - 
21. června 2018
14:00

Přípravy na Metronome Festival Prague 2018 finišují, největší hudební víkend v Praze začne už v pátek. Do metropole postupně přijíždějí světové hudební hvězdy, ve čtvrtek přiletí například britská skupina Massive Atack nebo hudebník a zakladatel The Velvet Underground John Cale. Vstupenky jsou ještě v prodeji.

Přípravy na víkend plný hudby postupně vrcholí a celý areál je téměř nachystán na program plný hvězdných interpretů zahraniční i tuzemské scény. Oba zmínění interpreti, kteří jsou mezi prvními přijízdějícími, vystoupí na festivalu už v pátek.

Kultovní britská kapela Massive Attack je průkopníkem žánru trip hop. Svým albem Mezzanine, od jehož vydání uplynulo už 20 let, si získali obdiv širokého spektra posluchačů. Mnozí mohou poznat jejich hudbu i v různých filmech, zejména pak v populárním Matrixu, v jejich klipech si zahrály takové hvězdy jako Cate Blanchett nebo Rosamund Pike.

Ve stejný den, tentokrát z Walesu, dorazí multiinstrumentalista John Cale, který během života postupně přešel z vážné hudby na alternativní a rockový styl. V šedesátých letech spoluzaložil kapelu The Velvet Underground, jejímž manažerem byl slavný pop artista Andy Warhol. Kapela fungovala až do roku 1975.

Ještě do čtvrteční půlnoci si zájemci můžou zakoupit vstupenky za zvýhodněnou cenu, k dostání jsou na stránkách festivalu nebo v síti Ticketpro.

Video  Producent Metronome Festivalu Prague Martin Voňka o novinkách letošního ročníku.  - Eva Fornálová
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi