Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Recenze: Výroba domácí kosmetiky nikdy nebyla jednodušší! Krása z přírody vás to naučí

Krása z přírody
Krása z přírody  (Autor: Metafora)
Autor: lm - 
11. dubna 2017
08:50

Myslíte si, že výroba domácí kosmetiky je věda? Kniha Krása z přírody vás vyvede z omylu! S její pomocí si snadno vyrobíte mýdlo, šampon, peeling, balzám na rty a další kosmetické přípravky. A potřebujete k tomu jen vybavení, které máte dávno v kuchyni.

Kniha Krása z přírody obsahuje 37 receptů na kosmetické výrobky pro péči o pleť i celé tělo. Najdete v ní odličovací přípravky, tonika, balzámy na rty, krémy na vysušené ruce, mléka k hýčkání celého těla, pleťové masky, tělová másla, peelingy, přípravky na vlasy... Prostě vše, co při péči o své tělo potřebujete!

Sice to není tak jednoduché jako koupit si přípravek v drogerii, ale za to budete přesně vědět, co vaše kosmetika obsahuje. Domácí krášlicí prostředky jsou zdravější a mnohdy i levnější. A na jejich výrobu díky této knize nepotřebujete ani titul z chemie. Už úvodem knihy si přečtete o všech těžkostech domácí výroby. Dozvíte se, jaké vybavení budete potřebovat, kde seženete ingredience, o technikách výroby a jak výsledné přípravky skladovat. Samotné návody jsou opravdu jednoduché a doplněné fotografiemi, takže se při přípravě domácí kosmetiky neztratíte.

Kniha je určena jak začátečníkům, tak pokročilejším. Zkušenější výrobci kosmetiky budou mít tu výhodu, že už budou mít nějaké ingredience doma. Začátečníci se musí připravit na nezbytnou počáteční investici. Bez speciálních přípravků toho totiž moc nevyrobíte. Pokud jste tedy skálopevně odhodláni začít si vyrábět domácí kosmetiku a nevadí vám, že z počátku strávíte nějaký čas hledáním potřebných ingrediencí po e-shopech, pak je Krása z přírody kniha pro vás.  


Juliette Gogginová, Abi Richtonová

Krása z přírody

nakladatelství Metafora, 2017

160 stran

Hodnocení:  80 %

Ivuna ( 11. dubna 2017 15:16 )

Vypadá hezky, už jsem soutěžila - http://kralovstvizen.cz/udalost/soutez-o-knihy-krasa-z-prirody/ Sama si dělám ráda měsíčkovou mast a cukrový peeling, z přírody je z přírody..

Zobrazit celou diskusi