Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nechutné sci-fi i odporné horory: Festival otrlého diváka letos přinese i lásku

Nechutné sci-fi i odporné horory: Festival otrlého diváka letos přinese i lásku.
Nechutné sci-fi i odporné horory: Festival otrlého diváka letos přinese i lásku.  (Autor: otrlydivak.cz)
Autor: ČTK - 
16. února 2017
09:04

Témata jako dělnická třída proti mimozemšťanům, sexuální androidi či amatérské operace mozku čekají na fanoušky pokleslých filmových žánrů během 13. ročníku Festivalu otrlého diváka. Začne v pražském kině Aero v úterý 28. února a potrvá do 5. března. Divákům nabídne 17 celovečerních a pět krátkých snímků.

„To nejlepší v ozvěnách dorazí do brněnského Univerzitního kina Scala (10. března) a královéhradeckého Bia Central (17. března),“ doplnil Jakub Fürst z kina Aero.

„Kino se díky tematické výzdobě promění v bezpečný přístav pro všechny zamilované i pro ty, kteří svou lásku teprve hledají. Diváci se dočkají něžných a vřelých objetí, nápoje lásky na baru či otrlého šmajchlkabinetu přímo v prostorách kina,“ uvedl dramaturg Petr Šaroch. Různým podobám lásky, mnohdy těm nejkrajnějším, budou zasvěceny filmy May, Dovolenkáři a Sexworld. Festival vyvrcholí projekcí pro zamilované, v níž splyne poezie Williama Shakespeara s poetikou společnosti Troma ve filmu Tromeo a Julie.

Naopak snímkem, který kino Aero promění ve smetiště, bude Špína z ulice. Podle organizátorů jde o kabaret hnusu, černého humoru a sociálního pekla, který vypráví mimo jiné o tom, jak se staré laciné víno dostane mezi bezdomovce.

Dramaturgové upozorňují i na snímek tvůrce hororů Johna Carpentera. Pod názvem Jsou mezi námi pojednává o tom, že bohatí a mocní tohoto světa jsou ve skutečnosti mimozemšťané. Většinu ovládají pomocí hypnotických signálů a udržují ji ve stavu konformity díky všudypřítomným nápisům typu Poslouchej, Nakupuj a Spi.

I letos festival nabídne formát nazvaný Aero naslepo pro otrlé, kdy diváci do poslední chvíle netuší, co uvidí.

Program včetně trailerů je na adrese www.otrlydivak.cz.

Podívejte se na nejlepší horory roku 2018 podle webu Reflex.cz

Desterz ( 16. února 2017 16:34 )

Prý: "...na fanoušky pokleslých filmových žánrů". OMG. Asi je potřeba vyzdvihnout taková ryze umělecká díla jako třeba Texaský masakr, nebo SAW, co patrně běžela v kinech pro naše citové a kulturní obohacení... ne?

Zobrazit celou diskusi