Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

DVD recenze: Arrow neztrácí zájem diváků ani ve třetí řadě

Fotografie
DVD recenze: Arrow neztrácí zájem diváků ani ve třetí řadě.  (Autor: internal)
Autor: Ivan D. Hladík - 
12. července 2016
16:42

Komiksový hrdina Arrow neusíná na vavřínech. Pořád mu jde především o město, ale bojovat musí i o své blízké. Ve třetí řadě mu zatopí Ra's al Ghul. A díky bonusům si budete moct spíchnout stejný oblek, v jakém nahání padouchy po Starling City.

Komiksům se daří u čtenářů i diváků. V podstatě probíhá jakási jejich renesance. Producenti navíc zjistili, že větší prostor než velké plátno jim poskytují televizní obrazovky. Vedle monstrózních Avengers (2012) a příběhů jednotlivých členů nebo comebacku Supermana v nové filmové verzi (2013, 2016) tak můžeme více či méně dokonalé hrdiny potkávat i ve vlastních obývácích. Jejich seriálovým verzím nechybí bohaté rozpočty, náročné speciální efekty a pečlivě vybraní představitelé. Takovým projektem je i seriál stanice CW Arrow (vysílán od roku 2012), jehož českou verzi vysílá televize Nova a na DVD ji vydává Magicbox.

Zelený šíp nového milénia

Původní komiks Green Arrow, tedy Zelený šíp, je vlastně pamětnická záležitost. Hlavní příběh seriálového zpracování vychází ze stejnojmenných komiksových knih a grafických románů, které vznikly už před vstupem USA do druhé světové války, v roce 1941, a jejich tvůrcem je Mort Weisinger, publikuje je společnost DC Comics. Hlavní hrdina seriálu, kdysi miliardářský playboy Oliver Queen (Stephen Amell, 35), byl prohlášen za mrtvého. Po pěti letech je nalezen na odlehlém ostrově v Pacifiku. Oliver se vrací domů, ale už je někým jiným. Stává se mužem, který chrání své město, mstí se za bezpráví a brzy se k němu přidávají další samozvaní strážci Starling City.

Do akce potřetí

Ve třetí řadě se Arrow stává pro obyvatele Starling City definitivně hrdinou – to ale neznamená, že Oliver Queen už nemusí být ve střehu a může vést normální život. Všechny jeho blízké začne ohrožovat příliv dalších rafinovaných zločinců od známého iniciátora rodinných tragédií Vertiga, nepříčetné Cupid, vrhače bumerangů Diggera Harknese a krvelačného Dannyho „Bricka“ Brickwella až po Ra's al Ghula a Ligu zabijáků zákeřně a intenzivně šířících zkázu. Tým Arrow představuje mocnou sílu, ale vinou nebezpečí a tajemství, která je pojí, se jeho členové často ocitají na opačných stranách. Zvlášť když stíny Malcolma Merlyna a nepolapitelného Ra's al Ghula narušují jejich vzájemnou důvěru, mění rozložení sil a prověřují je tak až na dřeň. Nepřekonatelné hrdinství pod palbou ve 23 akčních epizodách třetí sezony na 5 discích ale nemůže prohrát! Seriál vzbuzuje u diváků rozporuplné reakce, lze ho buďto přijmout se vším všudy (nesmrtelnost hrdinů, občasné blábolení natahující čas, nesrovnalosti v některých detailech...), a nebo ho prostě nesledovat. Pokud patříte k těm prvním, užijete si to.

Video  DVD recenze: Arrow neztrácí zájem diváků ani ve třetí řadě.  - Magicbox, WarnerBros, INT
Video se připravuje ...

Obsazení Amella vyšlo

I při obsazování rolí měli tvůrci šťastnou ruku. Hlavní hvězdou příběhu (a nejspíš i dívčích pokojíčků) se stal Stephen Amell, který hraje v seriálu „Arrow“ postavu Olivera Queena. Ten je zatím známý právě díky seriálům, hrál třeba roli Jorana Van Der Sloota v projektu Spravedlnost pro Natalee Holloway. Amell získal za tuto roli chválu diváků i kritiků. Na podzim roku 2007 Amell získal cenu Gemini za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli za práci v dramatickém seriálu Regenesis. Ať už jsou to jeho fyzické předpoklady, herecký um, nebo šarm, postava Olivera mu sedla jako ulitá. Stejně tak se divákům dostaly pod kůži i další postavy. Věrný parťák Arrowa John Diggle (David Ramsey, 44), jeho asistentka a přítelkyně Felicity Smoak (Emily Bett Rickards, 24) a hlavně další dvě důležité ženy v jeho životě. Drsná i něžná sestra Thea (Willa Holland, 25) a bývalá přítelkyně Laurel Lance (Katie Cassidy, 29). Ti všichni baví i v této řadě. Opět mají připravené hrdinské kousky, špetku romantiky, velkou porci akce i netradičních protivníků. V bonusech se navíc dozvíte, jak vznikal Arrowův oblek i vizuální efekty a nejen to.


Hodnocení: 70 %

Arrow 3. série 5DVD

(Arrow Season 3 5DVD)

V prodeji od: 1. 6. 2016

2015 / Seriál / 935 minut / USA

Režie: David Nutter, David Barrett, Guy Norman aj.

Scénář: Greg Berlanti, Marc Guggenheim aj.

Kamera: Gregory Middleton, C. Kim Miles aj.

Hudba: Blake Neely

Hrají: Stephen Amell, Katie Cassidy, David Ramsey, Emily Bett Rickards, Willa Holland, Paul Blackthorne, Colton Haynes a další...

Zvukové formáty: česky DD 2.0 / anglicky DD 5.1 /

německy DD 2.0

Titulky: anglické pro neslyšící, německé pro neslyšící, portugalské (Evropa), řecké

Obrazové formáty: 16:9 FF

Bonusy:

* Druhá kůže: Jak vznikaly Arrowovy uniformy s kostýmní výtvarnicí Mayou Mari

* Nanda Parbat: Zločincovo doupě krok za krokem s hlavním architektem Richardem Hudolinem

* Dva klíčové komentáře: hovoří výkonní producenti Marc Guggenheim a Wendy Mericle

* Arrow na Comic-Con 2014

* Muž v obleku: Atomův první souboj

* Nepovedené scény

* Nezveřejněné záběry

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi