Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Reggae smršť v Praze: Přijede vnuk Boba Marleyho

Takřka všichni Marleyho následníci jsou již po dvě desetiletí respektovanými hybateli světové reggae scény.
Takřka všichni Marleyho následníci jsou již po dvě desetiletí respektovanými hybateli světové reggae scény.  (Autor: EPA)
Autor: bru/ČTK - 
27. dubna 2016
08:08

V pražském klubu Roxy dnes vystoupí hvězdy světové reggae scény. Během jednoho večera se na pódiu představí mimo jiné Wailing Souls, Junior Kelly nebo Daniel „Bambaata“ Marley. Koncert se uskuteční v rámci turné, které pořádá největší světový reggae festival Rototo Sunsplash.

Pořadatelé koncert označují za největší reggae událost letošního roku v České republice. Během jednoho večera při tříhodinové show se na pódiu potkají legendy roots reggae Wailing Souls, jejichž začátky na Jamajce sahají až do 60. let 20. století, Junior Kelly, jenž je představitelem aktuálního jamajského new roots reggae, a Daniel „Bambaata“ Marley reprezentující již třetí generaci potomků Boba Marleyho.

Daniel „Bambaata“ Marley je synem nejstaršího syna Boba Marleyho Ziggyho. V Praze nabídne svoji kombinaci reggae, hip hopu a R&B. Takřka všichni Marleyho následníci jsou již po dvě desetiletí respektovanými hybateli světové reggae scény.

Na následné afterparty se představí Lampa Dread ze slavného římského soundsystému One Love Hi Powa a českou scénu bude zastupovat projekt Sirene Factory. Za ním stojí Adam Lanči známý z projektů Cocoman a Coco Jammin.

petrify ( 27. dubna 2016 10:29 )

jaj Obamo na co si to hraješ? všechny pricipy, o kterých on zpíval, na ty kálíš! a Bob by kálel na tebe ...

Zobrazit celou diskusi