Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Putin posílá na Ukrajinu tanky: Ruskou těžkou techniku odhalilo video

Autor: haj - 
7. června 2015
19:28

Ruský prezident Vladimir Putin (62) tvrdí, že se Rusko do bojů na Ukrajině nijak nevměšuje. Jenže pravý opak dokazuje video zveřejněné na internetu. Na něm je  vidět, jak ruská těžká technika putuje do oblasti Doněcku.

Autor videa natočil, jak ruským městem Taganrog, které je asi 60 kilometrů od ukrajinské hranice, projíždí vlak naložený vojenskou technikou. Obrněná vozidla a tanky se střídají s obyčejnými cestovními vagony.

Podle informací zveřejněných spolu s nahrávkou měl konvoj namířeno s největší pravděpodobností do Doněcké oblasti. Zde měla technika pomoci proruským separatistům.

Válka v Donbasu východě Ukrajiny přitom trvá již od loňského dubna a podle OSN při ní zahynulo již přes 6 400 osob.

 

Milann ( 6. února 2017 11:47 )

Tak tuhle fotku už ukazovali minimálně před rokem možná ještě dříve.Šedesát kilometrů od hranic jak chtějí dokázat že nejedou na hranice na obranu před napadením od Ukrajinců a amíků.

valkaamir ( 10. června 2015 00:29 )

USA zabrali Mexiko a na Kube Gvatamalua kontroluji nejmene 38 statu na nasi planete.Vojensky obsadili 820 pozici zakladen kolem sveta .Na zbrojeni kazdy rok davaji 580 miliard oproti Rusku 64 miliard.

prycsvladou. ( 8. června 2015 10:21 )

V týdnu se naštvala Moskva a následky Ukrajinu čekají i za Gottwalda Gottwalda už se zbavili Na sovětské mapy se v roce 1976 dostal i československý komunistický prezident Klement Gottwald, když bylo jeho jménem pojmenováno ukrajinské městečko Zmijiv v Charkovské oblasti. Ke svému původnímu jménu se vrátilo už v roce 1990. Dnešní ruské vedení na ukrajinské snahy vymýtit komunistickou symboliku pohlíží nelibě. Moskvě vadí zejména likvidace sovětských pomníků v ukrajinských městech včetně soch bolševického vůdce Vladimira Uljanova-Lenina a zakladatele sovětské tajné policie Felixe Dzeržinského. Rozhořčení části ruského tisku vyvolalo tento týden odstranění obří Leninovy busty z jednoho z kyjevských muzeí. Největší bustu zakladatele SSSR v zemi dělníci rozřezali a odnesli do staré garáže. Anketa zde www.novinky.cz/zahranicni/evropa/371474-uz-zadny-dnepropetrovsk-ukrajina-do-pul-roku-prejmenuje-66-m est.html

realistaii. ( 8. června 2015 09:58 )

Ukrajina Největším městem, které čeká změna názvu, je zřejmě Dněpropetrovsk, jenž nese jméno bolševického revolucionáře Grigorije Petrovského. O starý název přijdou například i města Komsomolsk, Kirovhrad, Dniprodzeržynsk, Illičivsk, Uljanovka nebo Ordžonikidze. Nevydržel ani Stalingrad Přejmenování měst podle zasloužilých komunistických veličin bylo v dřívějším SSSR zcela běžné. Některé názvy byly zrušeny ještě v sovětské éře, protože jejich nositelé upadli v zapomnění či v nemilost. Například povolžské město Naberežnyje Čelny neslo šest let jméno Brežněv po vůdci sovětské komunistické strany, své město měl v Rusku krátce i jeho nástupce Andropov (nyní Rybinsk). Ke starým názvům se už v 60. letech minulého století hromadně vrátila města Stalino či Stalin, Stalingrad dostal jméno Volgograd.

realistaii. ( 8. června 2015 09:54 )

Už žádný Dněpropetrovsk. Ukrajina do půl roku přejmenuje 66 měst Na Ukrajině musí do konce letošního listopadu změnit název 66 měst, která nesou jména pohlavárů komunistického totalitního režimu. Napsala to ukrajinská agentura Unian s odvoláním na kyjevský Ústav paměti národa. Změnu jmen, ale například i likvidaci všech sovětských a komunistických památníků ukládá Ukrajincům zákon o zákazu propagace komunistického a nacistického režimu, schválený letos v květnu. Třída Karla Marxe v Dněpropetrovsku Třída Karla Marxe v Dněpropetrovsku FOTO: Profimedia.cz Anketa Je správné, že se Ukrajina snaží zbavit symbolů komunistické minulosti? Ano 68.3% Ne 31.7% Celkem hlasovalo 3400 čtenářů. pátek 5. června 2015, 9:41 - Kyjev Změna názvu se týká 22 velkých ukrajinských měst a 44 menších sídel. Zmatek na mapách může vyvolat skutečnost, že většina z nich leží v oblastech, které ukrajinské správní orgány nekontrolují – dvacet z nich je v Doněcké oblasti, 17 v Luhanské oblasti a devět na Krymu. Jak se k reformě postaví proruští radikálové či krymské okupační úřady, není těžké odhadnout.

Zobrazit celou diskusi