Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Ukrajinské zvěrstvo: Vojáci bez milosti popravili dvě ženy! Prý sympatizovaly se separatisty

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek  (Autor: EPA)
Autor: ČTK - 
17. června 2015
22:01

Dva ukrajinští vojáci byli obviněni, že v pondělí na východě Ukrajiny zavraždili dvě ženy, které podezřívali z podpory proruských separatistů. Oznámila to dnes ukrajinská prokuratura, podle níž se oba ke zločinu přiznali.

Oběťmi jsou 77letá matka a její 45letá dcera, které byly nalezeny s prostřelenou hlavou ve vesnici Luhanske na území kontrolovaném vládními silami v Doněcké oblasti. Obec se nachází asi 55 kilometrů od bašty povstalců, města Doněck.

"Bylo zjištěno, že tito vojáci 15. června vstoupili do domu, kde žily oběti, které podezřívali ze separatismu" a zabili je, uvádí se v zprávě, kterou dnes prokuratura vydala. Dodává se v ní, že oba vojáci ve věku 23 a 25 let vinu přiznali.

Obyvatelé oblastí kontrolovaných vládními silami na východě Ukrajiny sužovaném ozbrojeným konfliktem si často stěžují na špatné zacházení ze strany vojáků. Úřady ujišťují, že tyto stížnosti vyšetřují. Mezinárodní organizace Amnesty International ve své květnové zprávě uvedla, že jak proruští separatisté, tak armáda nezřídka mučí nebo jinak týrají zajatce, ale také civilisty.

OSN uvádí, že válka na Ukrajině si od svého vypuknutí loni v dubnu už vyžádala nejméně 6450 životů.

tgbb. ( 18. června 2015 06:44 )

Ano, KGB na to měla perfektně vybavená sklepení s vypracovanými postupy, které příslušný soudruh schválil. A to, co zbylo z umučených nenechávali jen tak pohozené, ale hodili do neoznačené jámy a zahrabali. Holt pořádek musí bejt a ne jako tihle povstalci.

santikxauz ( 18. června 2015 02:41 )

Ukrajinci to mají v krvi,akorát,že jim to USA a EU toleruje.

cotonice ( 18. června 2015 01:41 )

To mne vůbec nepřekvapuje ! Vzor Ukrajinců - Bandera !!! Toto jsou banderovské způsoby zabíjení, vím , o čem mluvím . V naší rodině vyvraždili banderovci všechny muže - podřezali je !!! 15.1.1944 - Zdolbunovo

ingmarie ( 17. června 2015 23:51 )

Když je někde válka , tak se tam vraždí - na obou stranách . A vždycky to odnesou nejvíc ženy a děti.

andorea ( 17. června 2015 22:24 )

Není třeba věřit ani americké a ani ruské propagandě. Každý si musí utvořit názor sám, dle svých možností a schopností. Indícií je dost ...

Zobrazit celou diskusi