Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jan Čermák: Špitál mi zničil vztah s manželkou!

Jan Čermák
Jan Čermák  (Autor: Ondřej Požár)
Autor: Ondřej Požár - 
16. září 2008
14:44

Jako třetí přišel v úterý u soudu na řadu Jan Čermák (27) z Přibyslavi, operátor tisku. Začal vypovídat ve 14 hodin a jeho výslech by měl být podle soudce kratší.

Veronika-Nikola není jejich jediné dítě, letos v březnu porodila manželka Jaroslava Čermáková dcerku Terezu.

"Byl jsem u porodu. Dítě mělo na ručičce provázek s číslem. Rozdílné váhy a míry jsem neřešil. Manželka mi totiž řekla, že to probírala se sestrou, že k záměně nedošlo. Po návratu domů jsme byli šťastní, že máme holčičku a užívali jsme si to. Ohledně možné nepodoby neměl nikdo z nás ani nikdo z příbuzných žádné pochybnosti. Co nejvíc jsem se snažil Verunce věnovat. Chodil jsem s ní ven, hrál jsem si s ní, přebaloval ji a krmil," uvedl Jan Čermák.

O záměně se dověděl od manželky poté, co mu řekla, že přijedou sociální pracovnice, aby něco řešily kolem dítěte. "Přijel k nám tehdy i ředitel nemocnice. Řekli nám, že zřejmě došlo k záměně dětí v nemocnici a může se to týkat i nás. A požádali nás, zda bychom byli ochotní podstoupit testy DNA. S tím jsme souhlasili," vypověděl muž.

Týden po odběru vzorků znalkyně Čermákovým řekla, aby si pro výsledky testů DNA přijeli raději osobně. "To jsme už tušili, že výsledky nedopadly dobře. Sociální pracovnice nám poté sdělily, že Verunka není naše, což byl pro nás neuvěřitelný šok a vůbec jsme nepřemýšleli nad tím, že by od nás šla pryč. byli jsme rozhodnutí, že si ji necháme. Odhalení záměny náš vztah k Verunce nijak nepoznamenalo. Pak jsme se v Jihlavě potkali v psychocentru s panem Brožou a paní Trojanovou. Přijeli s holčičkou. Podoba tam byla vidět, ale dojem jsem z toho neměl žádný v tom smyslu, že bych k ní cítil nějaký otcovský cit," řekl Čermák.

Mluvil o vzájemných návštěvách a společném pobytu. "V době, kdy došlo k návratu holčiček do původních rodin, jsem neměl k Nikolce žádný otcovský cit, rád jsem ji viděl a hrál si s ní, ale dá se říct, že Verunku miluju a Nikolu mám rád. Teď už ale vede v citech spíš Nikolka," říká Jan Čermák.

"Nemocnice mi zničila vztah s manželkou a dětmi! Pořád se hádáme. A dá se říct, že spolu vlastně jen bydlíme ve společné domácnosti. Nedokážu mít rád svoje děti. Zničilo to i můj vztah k Terezce, nedokážu si k ní vybudovat otcovské city. Mám strach, že mi ji zase někdo vezme. Dítě, které jsem měl rád, mi už vzali," uvedl muž se slzami v očích.

Návrat vlastní dcery s manželkou chtěli. "Teď bych byl radši, kdybych si nechal Verunku,“ posteskl si Jan Čermák. Z medializace věci žádné trauma neměl, ale po nějaké době mu to začalo vadit, tak styky s novináři ukončil. „Je pravda, že Nova nám zaplatila 25 tisíc korun a dostali jsme i nějaké hračky a dárky," potvrdil Čermák.

Ve vyhození zdravotních sester, které výměnu zavinily, žádnou sankci ani zadostiučinění nevidí.

Výpověď Libora Brože: Otec Nikolky: Ty děvko, nadával jsem ženě!

Výpověď Jarmily Trojanové: Trojanová: Chtěla bych mít Nikolku u sebe!

Výpověď Jana Čermáka: Jan Čermák: Špitál mi zničil vztah s manželkou!

Výpověď Jaroslavy Čermákové: Čermáková: Teď už nemám žádnou rodinu!

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání