Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Policejní honička na Kladně

Ilustrační foto - želízka
Ilustrační foto - želízka  (Autor: ARCHIV )
Autor: ČTK - 
15. září 2008
09:34

V ulicích Kladna se v noci na sobotu odehrála divoká honička mezi policisty a osmnáctiletým motoristou, který neměl řidičský průkaz a navíc řídil pod vlivem alkoholu.

Mladík, jenž na své pronásledovatele najížděl a ohrožoval i ostatní účastníky silničního provozu, nakonec nezvládl řízení a havaroval. Policisté případ prošetřují pro útok na veřejného činitele, jízdu bez řidičského oprávnění a ohrožení pod vlivem návykové látky, sdělila v pondělí novinářům mluvčí kladenské policie Michaela Nováková.

Policejní hlídka si všimla, že mladíkův vůz Peugeot vyjíždí z parkoviště v Huťské ulici bez zapnutých světel. Chtěla ho proto zastavit. Řidič ale začal před policisty ujíždět. Do pronásledování se zapojily i další policejní vozy, mladík na ně však podle Novákové nebezpečně najížděl a navíc ohrožoval i další řidiče.

Nakonec honičku ukončila havárie, při níž pronásledovaný vůz v Rakovnické ulici ve velké rychlosti najel na chodník a prorazil si pneumatiky. Policisté zjistili, že muž nemá řidičské oprávnění, a orientační dechovou zkouškou mu naměřili 0,99 promile alkoholu v dechu.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání