Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šéf odboru dopravy nadýchal 1,82 promile

Autor: žig - 
29. srpna 2008
05:00

Z ostudy kabát nosí šéf odboru dopravy Krajského úřadu Královéhradeckého kraje Jiří Novák. A hlavní roli hraje v celém skandálu alkohol!

Nejvyšší úředník resortu, který mimo jiné řeší odvolání pokutovaných řidičů, totiž sám za volantem hřešil.

Městská policie v Opatovicích nad Labem ho na konci července přistihla při řízení pod vlivem alkoholu. Novák je nyní trestně stíhán.

Na opilého Nováka upozornil městskou policii v Opatovicích nad Labem provozovatel rekreačního zařízení u písníku. Upozornil na jeho nevhodné chování a podezření, že má v plánu odjet z místa vozidlem. "Byl z něj skutečně cítit alkohol," uvedl člen hlídky, který přijel oznámení prověřit.

Za volantem seděla dcera, tvrdil Novák. Za volantem seděla dcera, tvrdil Novák. | pro Blesk – Obecní policie Opatovice nad Labem

Strážníci v tuto chvíli neměli důvod Nováka postihovat, protože v autě nebyl. Jen mu domluvili a zkontrolovali doklady a pak viděli, jak od nich pěšky odchází.

A po nějaké době, jen o pár kroků dál...

Po nějaké době a o pár set metrů však Novák uvízl s vozem v síti silniční kontroly. „Naměřili jsme mu 1,82 promile alkoholu,“ uvedl šéf Městské policie Opatovice nad Labem Pavel Kohout.

Přístroj při dechové zkoušce ukázal 1,82 promile alkoholu Přístroj při dechové zkoušce ukázal 1,82 promile alkoholu | pro Blesk - Obecní policie Opatovice nad Labem

Kvůli vysoké naměřené hodnotě si pro zadrženého přijela státní policie. Než dorazila, Novák prý zavolal své dceři, která přispěchala na kole, a řidič pak policisty přesvědčoval, že za volantem seděla ona. Pití i jízdu pod vlivem alkoholu odmítl.
Blesku nic nepřiznal, ani neodmítl. "Já to vidím zásadně jinak," odvětil inženýr, který dál šéfuje odboru dopravy.


A Jiří Novák není jediný!

Jiří Novák není jediným pracovníkem Krajského úřadu v Hradci Králové, kterého policie přistihla při řízení pod vlivem alkoholu. V říjnu v roce 2005 načapala za volantem opilého i náměstka hradeckého hejtmana Miloslava Palasse. Ten ale vyvázl s pokutou 11 tisíc korun a na deset měsíců přišel o řidičský průkaz.

(O dopravní nehodě, která blokovala silnici v Liberci, čtěte zde!)

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání