Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Sektář Adam se dostává pomalu z infarktu!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK - 
22. srpna 2008
16:08

Sektáře Jiřího Adama, který čelí obnění ze ze zotročování žen, si dnes odvezla jeho manželka z brněnské Nemocnice Milosrdných bratří.

Měl cévní mozkovou příhodu. Jeho stabilizovaný stav nyní umožnil odvoz do domácí péče. Adam se svým okolím nekomunikuje.

Sedmasedmdesátiletý muž je zcela odkázán na cizí péči. Jeho stav sice umožnil převoz domů, senior ale v žádném případě není podle dostupných zpráv v takovém stavu, aby s ním mohl být zahájen proces. Zkolaboval přitom v době, kdy jeho spis dostal brněnský krajský soud, který chtěl nařídit zahájení procesu.
Soudce Pavel Göth v uplynulých dnech zastavil Adamovo stíhání. Učinil tak na základě znaleckých posudků dvou expertů, kteří uvedli, že Adam by nebyl schopen vnímat smysl jednání.

Adam si vytvořil sektu vycházející z učení náboženského uskupení Hnutí Grálu. Situoval se do role duchovního vůdce a jeho žena do pozice "královny". Podle obžaloby kolem sebe shromáždil skupinu tří seniorek. Připravil je o majetek, bral jim důchody a nechal je do úmoru dřít na stavbě své vily i ve svém vinohradu.

Ženy bil a trýznil hladem natolik, že je znalci přirovnali kvůli značné podvýživě k vězňům z nacistických koncentračních táborů. Některé z obětí do sekty vstoupily před 20 lety. Hnutí Grálu se od Adama důrazně distancovalo. Muži by v případě uznání viny hrozilo až 12 let vězení.

(Více o celém případu čtěte zde!)

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání