Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kriminálka objevila další varny pervitinu

Autor: ČTK, kol - 
13. srpna 2008
12:48

Další dvě varny pervitinu odhalili v pondělí domažličtí kriminalisté. Při sérii domovních prohlídek zadrželi tři osoby.

Všechny zadržené nyní stíhají pro nedovolenou výrobu a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Novináře o případu informovala policejní mluvčí Vladislava Čejková. Letos se jedná už o devátou varnu pervitinu, kterou policisté na Domažlicku našli a zlikvidovali.


"V pondělí provedli kriminalisté sérii domovních prohlídek ve Kdyni ve Vodní a Nádražní ulici. Při nich byly zajištěny dvě varny a v jednom z objektů i větší množství marihuany," vysvětlila Čejková.

Při akci zadrželi policisté tři osoby, dva muže ve věku 26 a 28 let ze Kdyně a čtyřiatřicetiletou Slovenku, která také bydlí ve Kdyni. "V úterý jsme zahájili jejich trestní stíhání. Hrozí jim až pět let odnětí svobody," dodala mluvčí.

Starší z mužů je v současné době podmíněně potrestán za stejný skutek, který měl spáchat v minulosti. I s ohledem na to byl dnes Okresnímu soudu v Domažlicích dán návrh na vzetí obviněných do vazby.

Podle kriminalistů trojice nejméně během uplynulých šesti měsíců ve Kdyni vyráběla pervitin a drogu užívala pro vlastní potřebu i ji dál distribuovala.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání