Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zaměstnanec ČEZu zmrzačil psa důchodci!

Autor: žig - 
7. srpna 2008
13:17

Na hrubé chování podomního odečitatele odběru elektřiny společnosti ČEZ si postěžoval Blesku Josef Neuman (74) z Nového Bydžova.

I když ho pracovník ČEZu nezastihl doma, stav důchodcova elektroměru se rozhodl zjistit vniknutím do jeho obydlí. Přeskočil plot na pozemek, kde právě pobíhala a zřejmě šla bránit dům fenka vlčáka Rena. A tak na ni vzal kus latě. Tou ji udeřil a odehnal, aby měl volnou cestu k elektroměru. Fence tím ale vážně poranil oko.

Pro Josefa Neumana bylo zranění jeho devítileté fenky Reny nejdříve záhadnou. Z pohozené latě a vajglů na dvoře u domu mohl jen hádat, kdo a proč by chtěl jeho pejskovi ublížit. Když ale po několika dnech našel ve schránce fakturu na zaplacení elektřiny, měl jasno. "Společnost ČEZ účtovala ke dni, kdy byl napaden pes, takže to musel být člověk, který opisoval z elektroměru. Sousedi mi navíc potvrdili, že i jim přišla od nich faktura, a přitom nikoho neví, že by u nich byl opisovat elektroměr, takže i k nim zřejmě vniknul," dal si dohromady důchodce, a proto vše oznámil policii.
Policie nyní vyšetřuje případ jako přestupek proti občanskému soužití. "Pokud budeme mít pachatele, předáme případ ke správnímu řízení," uvedla Anna Pešavová.

"Vedení společnosti ČEZ se případem zabývá. Mohu jen potvrdit, že odečet byl proveden v ten den. K dalším věcem se nebudeme vyjadřovat vzhledem k tomu, že případ vyšetřuje policie," uvedla mluvčí společnosti ČEZ pro východní Čechy Šárka Beránková.

Muž, který měl u Neumana odečet provést, údajně prohlásil, že se nedopustil neoprávněného jednání a psovi nijak neublížil. Bude tak jen na policii zjistit, čí tvrzení je pravdivé. Majitel psa se ale zapřísáhl, že vrata i vrátka měl zamčené. V takovém případě by pracovník ČEZ vnikl na jeho pozemek bez povolení. A to nesmí, i když odběratel elektřiny má povinnost po upozornění na návštěvu odečitatele umožnit přístup k elektroměru. Když mu u Josefa Neumana nikdo neotvíral, je namístě výzva nebo další domluva.

"Kdybych já ho mohl potrestat, tak bych mu dal stejnou ránu mezi oči jako on dal Reně. Bolí mě, že se někdo dokáže takto zachovat. Fenka nikomu nedokáže ublížit. Spíš ona se bojí. O oko podle doktora asi nepřijde. Je teď ale víc bojácná," komentoval událost majitel pejska.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání