Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Žena z Brna kradla doklady

Doklady
Doklady  (Autor: Radek Lukša)
Autor: ČTK - 
5. srpna 2008
11:22

Brněnští kriminalisté vypátrali dívku, která prý pomocí kradených dokladů uzavřela přinejmenším 22 smluv s peněžními ústavy a telefonními operátory.

Předběžný výpočet celkové škody činí asi 100.000 korun. Devatenáctiletá Brňanka je ve vazbě a hrozí jí až tři roky vězení, řekla dnes novinářům policejní mluvčí. Policisté dívku obvinili z poškozování cizích práv, úvěrového podvodu, neoprávněného držení platební karty a krádeže.

"Dívka je známá firma, přes nízký věk měla se zákonem problémy opakovaně. Její případ je výjimečný v tom, že zloději většinou z kradených peněženek vezmou peníze a zbytek zahodí. Ona doklady zneužívala," uvedla mluvčí.
Občanské průkazy a další dokumenty vystavené cizím lidem dívka nijak nepadělala. Podle policistů nejspíš působila důvěryhodně a musela prokázat velkou výmluvnost. Poskytovatelé úvěrů a telefonních služeb totiž podvod neodhalili.

Policisté se dostali na stopu dívky už v lednu a únoru, kdy dvakrát vnikla do učeben Janáčkovy akademie múzických umění a ukradla tam údajně batoh a tašku. "Později jsme zjistili, že toho má na svědomí pravděpodobně daleko více," řekla mluvčí. Doklady dívka kradla spolu s dámskými kabelkami v restauracích a klubech.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání