Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Tomáš znovu přežil, ale přišel o rodinu

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: red - 
3. srpna 2008
05:00

Smutek ovládl obyvatele vesnice na Hodonínsku. Tragická nehoda jejich sousedů v Chorvatsku otřásla celou obcí. Bouračku u Šibeniku přežil jen syn.

Ironií osudu se jel Tomáš Vašíček (21) k moři s rodiči a bratrem zotavovat ze své nedávné nehody!

Ve Svatobořicích není nikomu do řeči. "Ten kluk se podruhé narodil. Ale zůstal sám. Až z toho bolí u srdce," poznamenal soused Josef N. (63). Podle něj starší ze synů Vašíčkových totiž před dvěma měsíci vyvázl z těžké dopravní nehody. Ve zcela zdemolovaném voze řízeném spolužákem ze školy přežil jen zázrakem. Mnohačetná poranění s komplikovanou zlomeninou nohy si jel s tátou, mámou a patnáctiletým bratrem Patrikem doléčovat do teplých vod Jadranu k Makarské.

I tentokrát jako zázrakem přežil, ale přišel o všechny své nejbližší. Je sám. Rodina ještě podle místních nechala před odjezdem sloužit zádušní mši za zesnulou babičku chlapců.

Podle české konzulky ve Splitu Veroniky Honsové, která zdrceného muže navštívila v nemocnici, by mohl Tomáš už v neděli odcestovat domů. Kdy budou do Svatobořic přepraveny i ostatky rodičů Větry, (+43), Ladislava (+46) a bratra Patrika (+15) není jasné. Podle chorvatských předpisů podléhají totiž i nebožtíci ze silničních tragédií povinné soudní pitvě.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání