Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zastřelil svou manželku a pak i sebe

Autor: mh - 
18. července 2008
14:16

VIDEO: Dva lidé zemřeli před 11. hodinou dopoledne při střelbě v kavárně Heaven (Nebe) v obchodním centru Vaňkovka v Brně. Jednalo se o muže a ženu, kteří řešili své manželské spory.

Hned pro dvě oběti si včera přišla smrt do kavárny Nebe. Krátce po desáté hodině dopolední tu práskly dva výstřely: Muž okolo padesátky a zhruba o deset let mladší žena padli mrtví. Důvod? Svědkové se shodují, že šlo o partnerskou hádku kvůli bytu.

Zatímco kriminalisté zkrvavená těla přikrývali plachtou, lidé dál nerušeně nakupovali a pili kávu... Policie totiž uzavřela plně obsazenou Galerii Vaňkovka, která je nejen nákupním centrem, ale i hlavní pěší trasou na nádraží Zvonařka, i se zákazníky. Většina z nich netušila, kolem jakého krveprolití prochází.

Video: ČTK

"Dvojnásobné střelbě předcházela hádka mezi mužem a ženou, kteří v kavárně seděli," uvedla k případu mluvčí policie Soňa Svobodová. Podle policejních zdrojů mužovi ujely nervy.

Pistolí, jejíž původ teprve policie zjišťuje, v amoku střelil partnerku do hlavy a poté zbraň obrátil proti sobě. Na stole před nimi ležely nějaké papíry a jeden ze svědků vypověděl, že při rozepři zaslechl slova byt a rozvod. Žena prý odmítala podepsat jeden z dokumentů. "Vypadalo to, jako by ten muž usnul. Jen měl takovou podivnou barvu. Seděl sesunutý v křesílku za stolem. Teprve pak jsem si všiml, že mu u nohou leží žena v kaluži krve s rozbitou hlavou," uvedl otřesný zážitek z kavárny další ze svědků.

Jak se později ukázalo, projektil ženě ustřelil kus lebky, přesto ještě chvíli žila. Vzápětí však zemřela i ona.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání