Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Dopadli Britové pachatele dvojité vraždy?

To je útočný nůž, který držel Svoboda v ruce. Pro srovnání velikosti je na snímku s psacím perem.
To je útočný nůž, který držel Svoboda v ruce. Pro srovnání velikosti je na snímku s psacím perem.  (Autor: Zbyněk Schnapka)
Autor: ČTK - 
10. července 2008
11:14

AKTUALIZOVÁNO: Britská policie ve středu obvinila Nigela Farmera (33) z brutální vraždy dvou francouzských studentů, kteří byli ubodáni 250 ranami nožem a potom zapáleni. Ve čtvrtek by muž měl stanout před soudem.

Farmer se bude zpovídat z toho, že ubodal Laurent Bonoma a Gabriel Fereze, kteří studovali biochemii na renomované britské škole Imperial College.

Motiv činu je zatím neznámý, je možné, že si je pachatel spletl a že oba mladíci se jen ocitli ve špatnou dobu na špatném místě.

Masakr se odehrál v bytě obývaném jedním ze zavražděné dvojice. Mladí muži tam údajně sledovali finále fotbalového mistrovství Evropy. Německo-Španělský souboj bylo patrně to poslední, co viděli...

Kdo je Nigel Farmer?

Nezaměstnaný bezdomovec byl zatčen v pondělí poté, co sám přišel na komisařství na jihu Londýna. Před výslechem ho prohlédl lékař kvůli popáleninám na pažích. Poté Farmera policie obvinila ve středu i ze žhářství a maření spravedlnosti.

Případ, který se dál bude před soudem projednávat 16. října, svou mimořádnou brutalitou šokoval Británii i Francii.

Více o případu čtěte zde a zde.

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání