Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jde o pohřešovanou Marcelu Sekáčovou?

Truhlu nalezli v Orlické přehradě rybáři
Truhlu nalezli v Orlické přehradě rybáři  (Autor: Foto Policie)
Autor: Veronika Pohanková - 
23. června 2008
14:27

Žena, kterou vyplavila o víkendu Orlická přehrada, zemřela násilnou smrtí. Potvrdila to pondělní pitva. Podle policie bylo ale ženino tělo v takovém rozkladu, že se způsob její smrti nedal přesně určit.

Policie zatím stále neví, kdo žena, která byla v truhle s rukama spoutanýma drátem, vlastně je.

"Pitvou prozatím nebyla zjištěna totožnost ženy. Jihočeští kriminalisté proto čekají na výsledky genetické expertýzy. Ty by měly mít policisté k dispozici do 48 hodin," uvedla mluvčí jihočeské policie Jana Kameníková.

Není zřejmě vyloučeno, že by mrtvou ženou mohla být Marcela Sekáčová (38) z Prahy, která je pohřešovaná od února loňského roku. Tu měl podle obžaloby údajně zabít její o čtyři roky starší milenec táborský lékař Vladimír Mikuš. Stopy končily právě u Orlické přehrady, kde měl její mobilní telefon naposledy signál. Popápěči místo prohledali, Marcelino tělo však nenašli a Mikuš byl tak nakonec odsouzen jen za ublížení na zdraví s následkem smrti.

Tuto verzi ale policie zatím nepotvrdila.

"Pokud je nalezena mrtvola neznámé totožnosti, tak se prověřují všechny pohřešované osoby a osoby, které jsou v pátrání," řekla ale Kameníková.

Marcela je mrtvá už přes rok, tělo, které našli o víkendu rybáři, bylo podle lékaře ve vodě minimálně tři měsíce. Jak dlouho přesně, ale ani pitva neukázala.

Orlík: Co odhalí pitva?

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání