Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Osobní vlak se na střetl s avií

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Jiří Hadač)
Autor: ČTK - 
19. června 2008
14:33

Osobní vlak s několika desítkami cestujících se kolem 06:00 na železničním přejezdu v Drslavicích na Uherskohradišťsku střetl s nákladním vozem značky Avia. Nehoda se obešla bez zranění, řekl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Trať byla asi tři a půl hodiny zablokovaná, první vlak zde opět projel v 09:25, doplnil mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar. Podle něj se nehoda stala na železničním přejezdu se světly bez závor. Osobní vlak jel z Veselí nad Moravou do Bojkovic. "Škoda dosáhla 650 000 korun, na vlaku 200 000, 50 000 na autě, 100 000 korun na zabezpečovacím zařízení a dalších 300 000 korun činí škoda na budově u přejezdu," uvedl Neusar. Dodal, že v této budově bylo umístěno zabezpečovací zařízení k novému železničnímu přejezdu se světly a závorami, který měl být vybudován vedle stávajícího přejezdu.

Podle Neusara byla signalizace na přejezdu v provozu a zavinění nehody tak zřejmě nebude na straně železnice. To potvrzují i závěry policie. "Ze zavinění nehody je podezřelý sedmapadesátiletý řidič Avie, který se nevěnoval plně řízení a vjel na přejezd," řekla uherskohradišťská policejní mluvčí Jitka Zámečníková. Dodala, že událost nijak zásadně nenarušila silniční dopravu v lokalitě. "Nehoda se totiž stala na odlehlé silnici spojující obec a benzínku, která se dá lehce objet," sdělila Zámečníková.

Podle Mitáčka se vlak s automobilem srazil v době, kdy vůz přejezd přejížděl, a souprava tak zachytila jeho zadní část. Kromě signalizace byl poškozen i převážený náklad. Nikomu z lidí cestujících do práce či do školy se nic nestalo, zraněn nebyl ani řidič Avie.

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání