Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Utýral stovky prasat a teď se skrývá!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Jiří Čada - 
17. června 2008
05:00

Chovatel prasat František J. (37) z Brzkova na Havlíčkobrodsku se skrývá před policisty!

Policisté začátkem června společně s veterináři našli na jeho farmě na Jihlavsku 237 hlady a žízní uhynulých prasat. Další desítky mrtvol nalezli později ukryté pod hnojištěm.

Sto patnáct prasat přežilo jen díky kanibalismu. Zvířata totiž požírala ostatky uhynulých kusů. Také ta však veterináři museli utratit.

 

Svérázný chovatel

František J. se vymlouval, že chov zachvátila záhadná choroba. To však vyvrátila pitva. Majitel se zkrátka o prasata špatně staral. Nyní proto raději zmizel. "Slíbil, že až odstraní mrtvá zvířata, přijde podat vysvětlení. Od minulého pondělí však nezvedá telefon," uvedla mluvčí jihlavských policistů Jaroslava Slavíková.

 

Slehla se po něm zem

Policisté chovatele ho podezřívají z týrání zvířat a veterináři mu hrozí až milionovou pokutou. "Viděli jsme ho normálně chodit po zahradě. Je určitě doma," odhadují sousedé.

Blesk byl v pondělí v Keřkově, kde farmář bydlí. Již podesáté za posledních několik dnů se mu policisté pokoušeli doručit předvolání k výslechu. Přestože doma za záclonou někdo jejich počínání sledoval, odjeli s prázdnou. Policisté spoléhají, že ke vstupu do domu dá souhlas státní zástupce.

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání