Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Fritzl dostal už 200 milostných dopisů

Josef Fritzl: nejzrůdnější táta na světě
Josef Fritzl: nejzrůdnější táta na světě  (Autor: AP)
Autor: INT, so - 
5. června 2008
05:00

Tyran Fritzl v rakouském vězení dostává denně obrovské balíky pošty. Většina z dopisů je negativních, některé ženy mu však chtějí věnovat svou lásku.

Naprostá většina soudných lidí by ho nejraději viděla hořet v pekle, najdou se ale i takoví, kteří mu prokazují oddanost a lásku. Incestní monstrum Josef Fritzl (73), který věznil 24 let svou dceru Elisabeth (42) a jejich děti v podzemní kobce, dostal do své cely podle britského The Sun už 200 milostných dopisů od svých 'ctitelek'.

Fritzl čeká na svůj proces v přísně střežené věznici v rakouském St. Pöltenu a denně dostává obrovské balíky pošty. Většina dopisů se samozřejmě nese v nenávistné rovině, ale najdou se i ty láskyplné. Některé jeho ctitelky soudí, že Fritzl má velmi dobré srdce, ale že byl policií a veřejností zásadně nepochopen."Chtěla bych ti věnovat svou lásku, cit a náklonnost," píše jedna z obdivovatelek, očividně citově silně deprimovaná žena.

Psychologové soudí, že dámy, které vyjadřují takové bestii lásku, jsou zřejmě osamělé, opuštěné a velmi zoufalé ženy. Imponovalo jim zřejmě i Fritzlovo vyjádření, že svou dceru Elisabeth a jejich děti držel ve sklepě proto, aby je ochránil před venkovním světem plným násilí, alkoholu a drog. Některé Fritzlovy ctitelky si zase myslí, že rakouská zrůda zcela správně a obětavě vedla vězněním Elisabeth k radosti z ničím nerušeného mateřství a výchovy dětí.

Další soudní přelíčení je naplánováno na pátek. Je zcela jisté, že Fritzl bude jen krátce vyslechnut a pak navrácen za mříže. Proces by mohl podle médií začít až za dva roky. Jeho 'vězni' zatím nejsou kvůli zdravotnímu a psychickému stavu schopni vypovídat.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání