Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Přiznal se k ubití babičky kladivem

Kladivo
Kladivo  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
28. května 2008
12:08

Sedmadvacetiletý Ladislav Zemánek se dnes před Krajským soudem v Hradci Králové přiznal, že v prosinci loňského roku v Třebařově na Svitavsku zavraždil několika ranami kladivem svou babičku.

V případě prokázání viny mu hrozí 12 až 15 let vězení, případně výjimečný trest.

"Motiv byl jednoznačně majetkový, obžalovaný chtěl získat finanční prostředky," řekla novinářům státní zástupkyně Lenka Faltusová. Podle spisu Zemánek vnikl do bytu, kde babička žila, a ukradl jí 17.000 korun. Když jej čtyřiasedmdesátiletá žena v bytě přistihla, zaútočil na ni několika ranami kladivem. Celkem jí podle obžaloby zasadil osm ran, poškozená žena na místě zraněním podlehla. Zemánek poté z bytu ukradl ještě peněženku s 620 korunami, dámské hodinky a další věci.

Nezaměstnaný mladík, který často hrál výherní automaty a měl zkušenosti s pervitinem, dnes soudu řekl, že babičku zabít nechtěl. "Začala křičet, já nechtěl, aby ji někdo slyšel, tak jsem vzal kladivo a začal zmatkovat," řekl muž, který si údajně není jistý, zda jej babička během útoku poznala. Zemánek dnes před soudem přiznal, že své babičce ukradl peníze již v minulosti. "Všeho lituji, ale nevrátím to i když bych chtěl. Nejhorší je, že to byla osoba blízká, z rodiny," řekl Zemánek.

Před soudem dnes dopoledne vypovídali také synové zavražděné ženy, ti soudu řekli, že si k jejich matce chodil obžalovaný půjčovat peníze, v několika případech je údajně nevrátil.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání