Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Chtěli prodat svou čerstvě narozenou dceru

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Jiří Černohorský)
28. května 2008
09:14

Kanadská policie zvažuje obvinění páru z Vancouveru, který prostřednictvím internetového serveru nabídl k prodeji sedmidenní novorozeně za 10 000 kanadských dolarů (asi 160 000 korun). Dítě bylo páru odebráno.

Na inzerát na serveru Craigslist narazila náhodou v pátek nejmenovaná Kanaďanka. "Novorozená holčička, sedm dní stará, zdravá a moc hezká," uváděla nabídka. "Neplánovaná a nad naše možnosti, hledáme pro ni dobrý domov. Prosím, ozvěte se co nejrychleji."

Během několika hodin poté, co žena zavolala policii, vystopovali policisté mobilní telefon, jehož číslo bylo v inzerátu uvedeno, v bytě ve Vancouveru. V něm našli čtyři dospělé osoby včetně šestadvacetiletého otce a třiadvacetileté matky sedmidenní holčičky.

"Pochopitelně první, co nám řekli, bylo, že to byl jenom žert," uvedl zasahující policista Tim Fanning. Policie rodiče zadržela, vyslechla a poté propustila, nyní zvažuje jejich obvinění. Dítě jim bylo prozatím odebráno.

Před několika dny řešila obdobný případ policie v Německu, kde rodiče, údajně žertem, nabízeli na dražebním serveru eBay na prodej sedmiměsíční dítě za vyvolávací cenu jedno euro (asi 25 korun).

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání