Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Řidič-zabiják byl zfetovaný!

Police včera přivedla řidiče Luboše Sahulu do vazební věznice, kde si počká na projednání nehody u soudu
Police včera přivedla řidiče Luboše Sahulu do vazební věznice, kde si počká na projednání nehody u soudu  (Autor: Jitka Žigová)
Autor: Jitka Žigová - 
26. května 2008
05:00

Tak to je on, i když mu není vidět do tváře! Řidič Luboš Sahula (25) ze Žďáru nad Sázavou, který v Chrasti na Chrudimsku vjel vozem Peugeot 205 na chodník a usmrtil tam právě procházející Veroniku Novákovou (28) a jejího synka Kryštofa (3). Řídil nejen bez papírů, ale jak Blesk zjistil, také zfetovaný.

 

Protože policisté měli obavy, že by se chtěl odpovědnosti za nehodu vyhýbat, putoval včera za mříže vazební věznice. Cestu do ní absolvoval s hlavou zahalenou do košile a belhal se. Při nehodě si poranil nohu.

Z dosavadního vyšetřování vyšlo najevo, že Sahula nejenže jel vozem bez řidičského oprávnění, ale navíc řídil pod vlivem drogy. „Rozbor moči ukázal na přítomnost amfetaminu. Obviněný sám přiznal, že je uživatelem pervitinu,“ uvedl státní zástupce Václav Kramář.

Luboš Sahula byl v minulosti trestán za řízení v opilosti, za které mu byl vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Navíc byl dříve i stíhán za majetkové delikty. Za zabití chodkyně a jejího syna mu hrozí maximálně pět let vězení.

Ze smrti ženy a jejího dítěte se zhroutila nejen její rodina, ale celá čtyřtisícová obec Chrast. „Oni jsou všichni moc skvělí lidé, výborní muzikanti. Veronika byla houslistka. Provdala se do Prahy za violoncellistu, se kterým má dva kluky. Když manžel jel někam hrát, tak aby nebyla doma sama, jezdila s dětmi do Chrasti za rodiči…Tohle byla jedna z jejích návštěv…“ s pláčem vyprávěla známá zarmoucené rodiny Jana Jonášová.

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání